LVV Friesland en hoofdtrainer Wiebren Kerkhof na dit seizoen uit elkaar

6 december 2021 19:30


LVV Friesland en hoofdtrainer Wiebren Kerkhof gaan na dit seizoen niet met elkaar door. Na goed overleg is besloten dat beide partijen toe zijn aan een nieuwe uitdaging. De samenwerking heeft dan drie seizoenen geduurd. LVV Friesland en hoofdtrainer Wiebren Kerkhof gaan na dit seizoen niet met elkaar door. De samenwerking heeft dan drie seizoenen geduurd.

Wiebren kwam als hoofdtrainer over van FC Birdaard en had in zijn tijd bij Oosterlittens meerdere keren tegen LVV Friesland gespeeld. Wiebren nam bij LVV Friesland 1 het stokje over van Steffen Hansma en na een desastreus begin in de beker in het eerste seizoen, kwam de ploeg op stoom en stond men met de winterstop op een mooie top 5 plek. Daarna kwam de klad er een klein beetje in en maakte de coronamaatregelen het finishen van de competitie uiteindelijk onmogelijk. Met name de sfeer in dit seizoen was geweldig met een aantal zeer mooie resultaten en een paar legendarische derde helften, zowel uit als thuis en de seizoen afsluiting in café Blauwhuis.

Het tweede seizoen was amper begonnen voordat het opnieuw door de coronamaatregelen vroegtijdig beëindigd werd. De periode daarna was niet ideaal met trainen in twee en later in viertallen zonder dat er wedstrijden gespeeld mochten worden. Wiebren verzon in deze periode creatieve vormen maar kon net als veel trainers weinig in teweeg brengen in deze periode.

Halverwege dit seizoen staat LVV Friesland na een hele goede start op een 8e plek. Na de winter mag dit seizoen hopelijk wel uitgevoetbald worden, zodat beide partijen met eindelijk een volledig seizoen in de benen met opgeheven hoofd afscheid van elkaar kunnen nemen.

Wiebren bracht met name een goeie sfeer in het team, waarbij de trainingsopkomst altijd uitstekend op orde was. Hij zette spelers op nieuwe posities wat het team ten goede kwam. Daarnaast bracht Wiebren z’n hele gezin mee naar de vereniging en was hij op die manier zeer betrokken bij de club en ook speelde hij een rol bij jeugdactiviteiten. Wat zeer gewaardeerd wordt door de spelersgroep is dat hij naar ieder selectielid eerlijk en duidelijk was over zijn rol binnen het team. ‘’Ik ben zeer tevreden met deze groep. We trainen gemiddeld met minimaal 15 man en kunnen daardoor veel trainingsarbeid verrichten wat zich met name op conditioneel vlak in wedstrijden uitbetaald. Friesland is een warme club die me door een mindere privéperiode heeft gesleept. Ik ben er dan ook op gebrand om dit seizoen met goede resultaten af te sluiten’’.

Bestuurslid Paul Kingma over de samenwerking met Wiebren: ‘’De samenwerking met Wiebren verliep en verloopt nog steeds zeer soepel. We zijn enorm blij met de sfeer die hij gecreëerd heeft in de eerste selectie, waardoor we er ook bij andere verenigingen goed opstaan. Wiebren is een echte voetbalman en kan met iedereen binnen de vereniging goed opschieten, waarbij afspraken met de trainer van het tweede altijd heel duidelijk zijn. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als hoofdtrainer.’’

Drie jaar is voor zowel verenigingen als trainers vaak een moment om te evalueren. Voor zowel de vereniging als voor trainer Wiebren wordt het dus na drie jaar tijd om verder te kijken. Uiteraard willen beide partijen graag met goede resultaten afsluiten. Wiebren: ’’Daar gaat we met z’n allen na de jaarwisseling weer met volle kracht voor.’’

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!