LVV Friesland zoekt trainer/coach tweede selectie voor het seizoen 2022/2023

4 augustus 2022 19:30


LVV Friesland zoekt voor het komende seizoen 2022/2023 een nieuwe trainer/coach voor de tweede selectie. De Leeuwarder Voetbal Vereniging Friesland, kort LVV Friesland, is een 117 jarige vereniging. Het tweede elftal komt uit in de reserve 2de klasse A met daarin alleen maar andere Friese tweede elftallen. LVV Friesland is een gemoedelijke stadsclub waar iedereen elkaar kent en gezelligheid en sportiviteit zeer hoog in het vaandel staan. De vereniging heeft als ambitie om een stabiele zondagclub te blijven.

De tweede selectie bestaat uit een hechte, sociale groep, waarvan de kern al meerdere seizoenen met elkaar speelt en dus redelijk ervaren is. De meeste spelers uit deze ervaren kern zijn tussen de 18-36 jaar oud. De groep is zeer gemotiveerd, een tikkeltje eigenwijs, maar bovenal te typeren als (h)écht team. Er heerst een goede sfeer in het team. De spelers hebben als ambitie uitgesproken om in de top 4 te eindigen. De selectie bestaat op dit moment uit 19 man. De speelwijze zal hier en daar op die van het eerste aangepast worden.

De werkzaamheden van de hoofdtrainer behelzen het geven van training aan de selectie op dinsdag- en vrijdagavond, waarbij er op vrijdag gebruik gemaakt kan worden van kunstgras. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de begeleiding op wedstrijddagen en tijdens (zaalvoetbal)toernooien. Als laatste is een nauwe samenwerking met de trainers / leiders van zowel de eerste selectie als van het derde elftal van belang. Er ligt een mogelijkheid om door te groeien naar hoofdtrainer van het eerste in een periode van bijvoorbeeld 5 jaar.

Het profiel van de hoofdtrainer dat is opgesteld door de technische commissie in samenwerking met de selectie is als volgt. De nieuwe hoofdtrainer moet minimaal de beschikking hebben over een TC III diploma of de ambitie hebben om dat komend seizoen te behalen. Daarnaast is de hoofdtrainer sociaal en communicatief vaardig met individuele spelers en het team. Aangezien LVV Friesland een gemoedelijke club is, is het ook van belang dat de hoofdtrainer betrokken is bij de verenging en de gang van zaken die daar spelen. Als laatste is de hoofdtrainer ambitieus, een motivator en kan spelers en team beter laten renderen.

Voor meer informatie en vragen over de vacature kunt u terecht bij de technische commissie of bij Tjitte Verbeek.

U kunt uw sollicitatiebrief en CV tot uiterlijk 21 augustus 2022 per mail sturen naar secretaris@lvv-friesland.nl. De beller of whats apper is nog sneller: 0651056662.

Trainer Andre Jager kreeg kort voor de start van het nieuwe seizoen de kans om bij Nicator 1 hoofdtrainer te worden. De spelersgroep en het bestuur gunnen Andre deze kans van harte. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is gestart op 14 augustus 2022 onder leiding van spelers Tjitte Verbeek en Sebastiaan Westerhof.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!