Datum

4 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

''We hadden een punt''. Was getek end Serge Gabriel van der Flier. LVV Friesland is over de gehele wedstrijd de betere partij, maar staat aan het eind van de rit met lege handen.

Door de verscherpte maatregelen genomen door het kabinet werd deze wedstrijd zonder publiek gespeeld. Nou ja zonder publiek?? Er waren ergens verscholen in de bosjes een aantal diehard supporters van Trynwalden die het toch niet konden laten om de plaatselijke trots aan het werk te zien. Sssttt niets zeggen hoor!

Friesland kwam ietwat aan de late kant aan op het complex van Trynwalden. Hierdoor kon Serge zijn gebruikelijke oefeningen doen en hoewel Joris Wubbeling gezamelijk met de trainer als eerste aankwam, was hij toch degene die het laatst was omgekleed. Geen tijd voor de trainer om een lang verhaal te houden en eigenlijk was de opdracht erg simpel. In ieder geval niet verliezen en proberen door middel van vroeg druk tot kansen te komen. De opstelling was als volgt. Dijkstra; Thom, Brandt, Puis & Snip; Friso, Jeff & Mella; Joris, Nick & Serge. Op de bank vandaag Loya, Dennis & Hans.

De wedstrijd begon met een vooraf afgesproken lange bal richting de spitsen. Trynwalden speelde in een 4-4-2 systeem wat betekende dat LVV met 3 achterop ging spelen, waardoor Brandt door kon richting het middenveld. Met deze veldbezetting zette men Trynwalden onder druk en kon de keeper (die in de zomerstop nog even flirtte met LVV) niets anders dan de lange bal spelen. In het eerste kwartier had LVV het betere van het spel en kwam Nick tot een totaal van 4 kopballen, waarvan er misschien wel 1 in had gemoeten. Dit gebeurde echter niet. Ook Joris die goed diae5np gestoken werd door Brandt kwam met een gevaarlijke voorzet maar deze kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Na deze fase kwam Trynwalden iets beter in de wedstrijd ook omdat er bij LVV steeds vaker slordig met het balbezit omgesprongen werd. Danny van Dijk bleek bij de gasten een handenbindertje maar tot hele grote kansen kwamen de gastheren niet. Echter sloeg in korte tijd twee keer het noodlot toe bij LVV. Eerst moest Serge er geblesseerd af, voor wie Dennis in het veld kwam. Vervolgens bleek ook dat Nick niet verder kon en voor hem kwam Loya op linksbuiten en schoof Joris door naar de spits. Precies na een half uur spelen kwam een rommelige aanval voor de voeten van de spits van Trynwalden die door de Live verslaggever constant Eppie genoemd werd. Hij haalde razendsnel uit en de bal belandde achter een verbouwereerde Dijkstra in het net. 1-0 achter. Meteen na de aftrap een goede opening van Puis op Joris die naar binnen sneed maar zijn schot was niet genoeg in de hoek. 5 minuten voor rust een goede aanval van LVV over links via snip en Loya die z'n tegenstander z'n hielen liet zien maar zijn punter verdween voorlangs. 1-0 bij rust.

In de rust werd gehamerd op het feit dat er geduldig en zorgvuldiger met het balbezit omgesprongen moest worden en dat het spel sneller via een middenvelder verplaats moest gaan worden. 10 minuten na rust een prachtig voorbeeld van een dergelijke aanval. De bal werd eerst op rechts kort rondgespeeld en via Brandt en Mella verplaatst naar links waar linskback Snip opgekomen was. Hij had net afgelopen vrijdag van Mella gehoord hoe hij een voorzet moest geven. Dit advies was niet aan dovemansoren gericht en de voorzet was perfect en werd door Friso keurig bij de eerste paal binnen getikt.1-1 Hierna volgde een moment wat ik in mijn loopbaan niet eerder gezien heb. Dat de grens van de tegenstander vlagt als de ploeg een goal tegenkrijgt is tot daar aan toe. Maar dat hij vervolgens dan in de discussie met de scheidrechter een rode kaart krijgt, heb ik persoonlijk nog nooit eerder meegemaakt. Gelukkig had Ruurd Algra het advies om niet te komen als geblesseerde speler in de wind geslagen en kon hij op deze manier z'n ploeg toch een mooie dienst bewijzen door de vlag op te pakken. Krekt wat! LVV wilde door drukken en een kans voor Joris na een goede actie over links belandde over het vangnet. Aant de andere kant ging de nummer 10 van Trynwalden wat hoger spelen, wat ervoor zorgde dat ze iets meer greep op het middenveld kregen. Zo kwamen ze een aantal keer gevaarlijk voor het doel maar de inzetten gingen naast of konden op het laatste moment worden weggehaald. De wedstrijd ging op en neer en beide ploegen roken de winst, maar waren evengoed beducht op de tegentreffer. De wedstrijd ging richting het einde zonder hele grote kansen en toen kwam er 3 minuten voor tijd een heel zuur moment voor LVV. Op het middenveld werd kostbaar balverlies geleden en binnen 15 seconden lag de bal in het net. Egbert Hulzinga was opnieuw de schutter. Hij bracht z'n totaal aantal balcontacten op 3 en z'n doelpuntentotaal van deze wedstrijd op 2. Een heel zuur verlies voor LVV, waar er absoluut meer in had gezeten, De wedstrijd werd door een vrijwilliger van Trynwalden volledig gefilmd en is terug te vinden op de Facebookpagina van VC Trynwalden. Ik heb de moeite genomen om de wedstrijd volledig terug te zien en raad vooral de LVV aan om te leren van de gemaakte fouten. Volgende week is er een nieuwe kans. Dan komt Renado op bezoek. Tot dan