Mildam en LVV Friesland in evenwicht

Mildam (zon)

1 - 1

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

20 september 2020 14:00

Accommodatie

Sportpark De Wissel
De Wissel 2 A
8454 KT
Mildam
tel. 0513-636044

LVV Friesland heeft in Mildam een verdienstelijk puntje gepakt. Waar er twee weken daarvoor nog met 7-2 werd verloren, kon men nu veel beter gelijke tred houden met de tegenstander en was het eindresultaat uiteindelijk verdiend.

Allereerst werd de selectie uitgebreid met een aantal eeuwige talenten die terugkeerden bij de vereniging (Patrick Rutkens & Joris Wubbeling). Daarnaast kwam Melvin Hempenius over van Lions. De voltallige selectie bleef eveneens waardoor er sinds lange tijd weer eens een echte concurrentiestrijd los kan barsten bij de eerste selectie van LVV.

LVV Friesland kende een wisselvallige zeg maar gerust matige voorbereiding op de competitie, maar men had een goed beeld gekregen van de tegenstander van vandaag. In de eerdere wedstrijd kwam het gevaar voornamelijk van de behendige nummer 10 en werd van achteruit veelvuldig de opkomende linksback gezocht. Met vooral dat laatste in het achterhoofd had LVV dan ook de hele week getraind op het stuiten van de linksback van Mildam. Uiteraard bleek in de wedstrijd dat de beste man keurig op het reservebankje had plaatsgenomen, omdat hij herstellende was van een blessure. LVV 2 moest eveneens in Mildam en gaf de selectie het goede voorbeeld door een 3-5 winstpartij te boeken

Dan de wedstrijd. LVV begon met Dijkstra; Thom, Brandt, Puis & Snip; Maarten, Jeff & Mella; Wub, Nick & Serge. Op de bank zaten Ronan, Friso & Hans. De wedstrijd vertoonde een soortgelijk spelbeeld als eerder. Mildam was meer aan de bal en zette LVV vroeg onder druk, waardoor van een fatsoenlijke opbouw geen sprake was. Daarnaast traint LVV altijd op een prachtig kunstgrasmatje en was dit veld beter te vergelijken met een knollentuin. De bal stuitte dan ook werkelijk alle kanten op waardoor goed voetbal vanuit LVV kant in ieder geval niet al te best tot z'n recht kwam. Mildam heeft natuurlijk de boomlange spits in de gelederen die vooral bij standaardsituaties veelvuldig gezocht werd, maar gedurende de wedstrijd steeds strakker aan de ketting werd gehouden door Brandt. Friesland werd in de beginfase gevaarlijk door een lange bal van keeper Dijkstra dit subliem werd doorgekopt door Maarten, waarna de volley van Wub ietwat te wild was en dus geen doel trof. Mildam voetbalde gemakkelijker en werd via de zijkanten wel dreigend, maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit. Een kolderiek moment diende zich aan toen Dijkstra een uittrap nam en de bal pardoes op het achterhoofd van Puis schoot, waardoor deze KO ging. Niet veel later moest hij zich noodgedwongen laten vervangen. Mildam kwam in de tweede fase van de eerste helft meer naar voren. Vanuit een ingooi waarbij de bal als een stuiterbal het veld overging pakte één van de middenvelders van Mildam het leer op en begon hij aan een solo. Deze solo leek gestuit te worden door keeper Dijkstra, maar deze had de bal niet klemvast/de bal werd uit z'n handen getrapt/de scrimmage maakte het onduidelijk wat er precies gebeurde, maar uiteindelijk lag de bal in het net. LVV protesteerde hevig, maar de goed leidende leidsman van dienst besliste anders en keurde de goal goed. Een domper waarmee LVV te dealen had.

In de rust werd er gehamerd dat als het balletje iets gemakkelijker van voet tot voet zou gaan LVV zich meer in de wedstrijd zou gaan zetten en daardoor waarschijnlijk beter in het spel zou komen. Vooral de ingevallen Ronan kwijtte zich uitstekend met deze taak door de bal in de tweede helft veelvuldig goed vrij te maken en op die manier het spel te verleggen. LVV Friesland kwam met andere invaller Friso iets beter in de wedstrijd, maar dit leidde niet direct tot grote kansen. Ook Mildam had veel meer moeite dan twee weken eerder om opgelegde kansen te creëren. Met nog een kwartier te spelen een fantastische bal van Friso met z'n chocolade been op de diepgaande Serge die de bal voortrok. Nick schoot de bal in eerste instantie goed in maar de keeper redde nog bekwaam op deze bal. Echter was Wub er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te tikken. 1-1! Beide ploegen zochten nu naar de winnende treffer. Een diepe bal zorgde ervoor dat laatste man Jeff een overtreding moest maken op zo'n 20 van de goal. De nummer 10 van Mildam ging achter de bal staan en schoot de bal via de muur richting de linkerbovenhoek. Daar kwam echter Dijkstra als een kat richting de bal gevlogen en tikte hem onder de lat vandaan. Een aantal andere standaardsituaties van Mildam leverden ook gevaar op, maar geen goals. 5 min voortijd een zuur moment voor Ronan die een sliding inzette en duidelijk te laat was en de nummer 10 torpeteerde. De leidsman kon in mijn ogen niets anders dan de rode kaart trekken, waardoor LVV De laatste minuten met 10 kwam te staan. Uiteindelijk kwam men wel onder druk maar kon men mede doordat de voorwaartsen een aantal keer kostbare tijd konden winnnen, niet meer in gevaar waardoor een 1-1 uitslag over de streep getrokken werd.


Uiteindelijk een verdiende resultaat. De derde helft was met inachtneming van de coronamaatregelen uiteindelijk nog best gezellig ook omdat beide ploegen als enige in de competitie de punten verdeeld hadden. Volgende week staat voor LVV de thuiswedstrijd tegen Akkrum op de planning!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!