Friesland gaat onderuit in eerste thuiswedstrijd

Friesland 1 (zon)

2 - 3

Akkrum 1 (zon)

14'
Emile Vis (schot)
Nick Veenstra (intikker)
36'
52'
Marco Biegel (schot)
57'
Emile Vis (intikker)
78'

Competitie

3e klasse A

Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 6 A
8931 AK
Leeuwarden
tel. 058-2880316

LVV Friesland heeft z'n eerste thuiswedstrijd nipt verloren van Akkrum. In een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer zeer het kijken waard was, trok men uiteindelijk aan het kortste eind voornamelijk door een zwakke fase vlak na rust.

Akkrum had eerder tegen THOR gespeeld en Friesland tegen Mildam en dit bood een mooie gelegenheid voor de trainers om hun tactische notities van de komende tegenstander met elkaar te delen, wat ook gebeurde. Akkrum zo luidde de notitie zou via hoog druk en een snelle opbouw via de middenvelders proberen tot kansen te komen. Dit bleek ook in de wedstrijd het geval te zijn. Terwijl trainer Kerkhof zijn tachtische plannen op zaterdagavond tot in de perfectie had voorbereid, gooide rechterspits Joris Wubbeling roet in het eten, omdat hij vlak voor de verzameltijd nog een ontbijtje moest zien te scoren bij de plaatselijke supermarkt. Dat deze niet voor 12u open zou gaan, daar had Joris even niet bij stil gestaan, wat resulteerde dat hij te laat kwam en dus op de bank mocht plaatsnemen.

LVV startte met de volgende elf namen: Dijkstra; Thom, Brandt, Puis & Snip; Maarten, Jef (C) & Mella; Friso, Nick & Serge. Op de wissel vandaag Joris, Dennis & Ray. De eerste fase was afwachtend, maar het viel op dat Akkrum met enorm veel ruimte in de rug speelde, waar door LVV niet optimaal van geprofiteerd werd. Dit kwam mede doordat de loopacties te vroeg ingezet werden, de bal meerdere malen te laat kwam, maar ook door de met zonnebril (persoonlijk heb ik de hele middag geen zonnestraaltje gezien) geklede Akkrumse grensrechter die de vlag veelvuldig in de lucht in stak. De bal ging vliegensvlug van 16 naar 16 waardoor het een beetje een ren je rot show werd voornamelijk op het middenveld. Binnen 5 minuten had Mella al een gele kaart te pakken. Na een kwartier een dodelijke aanval van akkrum, waarbij een steekbal op de rappe spits heel secuur werd binnengewerkt 0-1. Friesland moest wederom een achterstand zien goed te maken en kwam steeds beter in de wedstrijd. Via het middenveld werd de bal goed verplaatst, maar de eindpass was een aantal malen niet precies genoeg. Toch stichtte LVV gevaar voornamelijk via Friso die veel vrijheid genoot, maar eenmaal te gemakkelijk inschoot en andermaal te hard voorgaf. Linksbuiten Serge was zeer bedrijvig en was met een aantal knappe aannames belangrijk in het aanvalsspel, maar echt heel veel gevaar leverde dit niet op. Een rappe uitbraak van de Akkrumers werd nota bene door hun eigen rechtsback keurig van de doellijn gehaald. De Frieslander doellijn wel te verstaan. De enthousiast mee opgekomen back dacht z'n moment of fame te grijpen, nadat de Akkrumse spits de bal uit een voorzet al in de goal zag gaan, bedacht de back dat hij ook wel eens met z'n naam in de krant wilde komen en wilde hij het laatste zetje geven. Echter deed hij dit op zo'n manier dat de bal in plaats van in het doel belandde keurig over de achterlijn rolde. Opluchting in het kamp van de LVV waarna  men de greep over de wedstrijd nog steviger in handen pakte. Een tiental minuten voor rust een ingooi die via Serge bij Maarten belandde die een subtiel steekballetje in huis had op Nick die de bal langs de keeper werkte. 1-1. Na dit doelpunt bleef LVV de bovenliggende partij maar bleef Akkrum gevaarlijk door de talrijke flankwissels waarbij de buitens aan beide kant veel aan het werk gezet werden. Gescoord werd er niet meer.

In de rust werd gehamerd op het feit dat als men op deze manier door moest gaan er zeker drie punten in zouden zitten vandaag. LVV begon nog wel met een goeie aanval via Brandt en Snip die door Nick snoeihard langs de verkeerde kant van de paal werd gekopt. Daarna kwam een fase waarin Akkrum tweemaal zeer goed profiteerde van balverlies aan geel blauwe kant. De tweede goal viel nog ietwat gelukkig, doordat de bal via een verdediger van LVV in het doel belandde, maar de derde goal was een fantastische aanval over verschillende schijven. LVV mocht opnieuw tegen een achterstand aan kloten. Joris werd gebracht en men ging wat meer proberen te drukken. Dit resulteerde na goed drukzetten van Mella in een aansluitingstreffer van Joris. Niet veel later een ultieme scrimmage voor het Frieslander doel, waar in minder dan 30 seconden 2 maal de lat en 2 keer de bal van de lijn werd gehaald door Dijkstra & Puis. Dit gaf LVV de moed om nog eens aan te zetten. Nick werd vervangen door Dennis, maar het leek dat de krachten waren weggevloeid en een echt slotoffensief zat er eigenlijk geen moment meer in. Uiteindelijk hield Akkrum relatief gemakkelijk stand en mocht het opnieuw 3 punten bijschrijven. LVV had gestreden, was delen van de wedstrijd beter geweest, maar had teveel kansen tegen gekregen en te weinig doelpunten gemaakt. 1 punt uit 2 wedstrijden is niet de start waarop gehoopt was. Volgende week een nieuwe kans tegen Trynwalden.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!