Statenweg 2
9076DS
ST.-ANNAPAROCHIE
tel. 0518-403234

LVV Friesland kreeg een lesje in effectiviteit in Sint Anna. De gastheren waren dodelijk effectief met hun (halve) kansen, maar waren over en algeheel genomen de verdiende winnaar van dit interessante duel.

Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en wilden deze serie graag voortzetten. Sint Anna draait al een paar jaar bovenin mee in de 3e klasse maar had een aantal sterkhouders verloren en ook de veel scorende middenvelder Marc Bakker was er niet bij. Wel weer terug van vakantie was topschutter Pieter Jan Plat.

De trainer had uiteraard weer inlichtingen ingewonnen en deze bleken voor het grootste gedeelte te kloppen. Het middenveld zou met veel beweging en behendige spelers proberen via de combinatie tot kansen te komen. LVV Friesland wilde daar via een gesloten defensie en snel counterspel het nodige tegenoverzetten. Snip moest met de vrouw op vakantie en was er dus niet bij. LVV speelde in de volgende opstelling: Dijkstra; Hans, Thom, Jeff & Ray; Jalvingh, Ronan & Brandt; Mella, Friso & Roïn. Op de bank vandaag Serge, Dennis & Ryan als verzorger/14e man.

LVV Friesland begon sterk en kwam via Hempeniers op de rechterflank (een man met een verleden bij de tegenstander) tot een aantal speldenprikjes maar niet echt tot grote kansen. Na een minuut of 10 een lange bal op Roin die de bal goed binnenhoudt, prima voorzet, waar Brandt de bal uitstekend naar de grond kopt, maar een uitstekende keeper op zn weg vindt. Niet veel later een vrije trap die door Jalvingh wordt teruggekopt maar helaas naar een verdediger van Sint Anna en dus weg gevaar. Ook Friso komt een aantal keer gevaarlijk door maar weet een keer het zijnet te vinden en komt een andere keer net tekort om in te tikken. Teriwijl LVV Friesland de kansen kreeg, werd een oude voetbalwet weer eens bewaarheid. SInt Anna voetbalt makkelijker, maar de eerste bal die voor de voeten van hun spits valt, wordt meteen met een beetje geluk binnen geschoten. 5 minuten later een voorzet van de linksbuiten van SInt Anna die half wordt verdedigd, waar de rechtsbuiten de bal na de stuit ineens op de slof neemt en deze pardoes in de kruising ramt. Friesland het gevoel dat het minimaal gelijkwaardig is maar wel met 2-0 achter.. Niet veel later opnieuw een ongelukkig moment De bal wordt veroverd op het middenveld, maar komt met wat geluk bij de spits die goed wegdraaid en heel rustig en beheerst afrond. Na deze tikken, is Friesland van slag en haalt het de rust zonder verdere kleerschuren.

In de rust wordt er gehamerd dat er echt wel wat te halen was, als er zo doorgegaan wordt als in de eerste 20 minuten van de eerste helft. Serge komt erin voor Roin. Eerste wapenfeit van de tweede helft is een fantastische lange bal van Mella op Serge die de bal met wat geluk meeneemt en snel schiet. De keeper is echter weer goed bij de grond en pakt ook deze bal. Daarna neem Sint Anna weer de overhand en is het met name met behendige middenvelders en een regelmatig indribbelende centrale verdediger soms alle hens aan dek bij LVV. Na een kwartier in de tweede helft een goede aanval van Friesland over de rechterkant, waar de bal wordt voorgegeven en slim doorgehakt door Jalvingh die daarmee spits Friso een niet te missen kansen geeft en hij blfijt rustig. Een aansluitingstreffer en nieuwe hoop voor LVV. Niet veel later wordt Mella gewissel voor Dennis en komt er opnieuw een aanval over de rechterkant via Dennis die voorzet op Friso die helaas opnieuw op de keeper stuit. LVV Friesland voelt dat als het nu scoort dat men nog een kans maakt, echter valt net zoals in de 1e helft de goal aan de andere kant. Een 1-2 rond de 16 wordt door de middenvelder in het uiterste hoekje geschoten. Hierna een kolderiek moment waar keeper Patrick Dijksta uitkomt om de bal op te rapen, maar in zijn ijver zo hard aankomt rennen dat hij een van z'n enkels verswikt en met bal en al buiten de 16 beland. Gelukkig geeft de overigens met name in de tweede helft wat kleinzielig fluitende scheids er geen vrije trap voor en kan Dijkstra na een blessurebehandeling verder. Sint Anna blijft de gemakkelijk voetballende ploeg en krijgt na nogmaals klungelig verdedigen zelfs een 5e goal op het scorebord. Jalvingh probeert de keeper nog eens van afstand te verschalken, voordat Brandt een afvallende bal uit een voorzet eenvoudig binnenschiet. Hij staat met deze goal in de analen van LVV als eerste Anjummer doelpuntenmaker. Na 90 minuten en een 5-2 einstand geloven beide ploegen het wel en is het een ietwat geflatteerde, maar zeker verdiende overwinning voor Sint Anna, die ook dit jaar weer mee gaan doen voor het kampioenschap.

Als LVV zo blijft spelen en iets scherper verdedigd dan blijven ook zij hun punten wel pakken. Volgende week krijgt men DTD op bezoek die tot nu toe twee keer gelijkspeelde. Tot dan.