Matige wedstrijd eindigt in onnodig verlies voor LVV Friesland

Read Swart 1 (zon)

1 - 0

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

8 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

T Alberts

Accommodatie

Sportpark de Jister
Jan Jonkmanweg 4
8456HV
DE KNIPE
tel. 0513-688853

Afgelopen zondag mocht LVV Friesland 1 na de oorwassing tegen Dronrijp proberen iets recht te zetten. Dit lukte niet. In een van beide kanten matige wedstrijd werd er door een eigen doelpunt met 1-0 verloren in de Knipe van Read Swart.

Na de grote zeperd tegen Dronrijp mocht LVV opnieuw tegen een top 4 ploeg aantreden. Dit keer mocht men aantreden tegen Read Swart. Beide ploegen hadden te kampen met personele problemen. Bij LVV Friesland was Nick Veenstra terug in de basis na lang blessureleed. LVV begon met Patrick Dijkstra, Raymond Arnold, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Cas Douwsma (55. Melvin Snippe), Ronan Meijer, Mark Jalvingh( 75. Dennis Spijkstra) Brandt Schaap (82 Tjitte Verbeek), Roin Dalstra, Nick Veenstra, Friso Boschloo.

De wedstrijd begon van beide kanten heel gezapig. Het leek er niet op dat er een top 3 klassering op het spel stond in deze wedstrijd. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar sprongen heel slordig met het balbezit om. Read Swart had in de beginfase wel de betere mogelijkheden, maar kon het doel in deze fase nog niet vinden. Het kreeg echter na een kwartier hulp van de defensie van LVV Friesland. Eerst werd de bal niet resoluut verdedigd en daarna werd bal nota bene in eigen doel geramd. Hierna moest LVV proberen tot een gelijkmaker te komen, maar het kwam maar mondjesmaat tot kansen. Een lange vrije trap van Ronan Meijer werd door Thom van der Meer over het doel gekopt. Aan de andere kant ging eveneens een kopbal van de spits van Read Swart over het doel en moest Patrick Dijkstra tweemaal reddend optreden. Men ging de rust in met 1-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. LVV wilde wel maar kreeg het simpelweg niet voor elkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Hierdoor bleven echte kansen uit en moest men hoe langer de wedstrijd duurde steeds meer risico nemen. Hier profiteerde Read Swart wonderwel niet van ook omdat Patrick Dijkstra een aantal goede reddingen in huis had. LVV probeerde het wel en Friso werd tweede spits met Roin en Dennis op de buitens. Men kreeg de bal echter nauwelijks bij de voorwaartsen en de ballen die er kwamen waren makkelijke prooien voor de keeper. Friso kreeg het over een ingooi nog aan de stok met de leidsman en kan een weekendje weg boeken. Ook met extra stormram Thom kwamen er nauwlijks kansen. Een paar voorzetten waren te scherp en de keeper werd eigenlijk de hele wedstrijd niet getest. Read Swart verzuimde aan de andere kant de wedstrijd definitief te beslissen en dus bleef het bij 1-0. Opnieuw een nederlaag voor de geelblauwe formatie. Volgende week mag men tegen nummer laatst Nieuweschoot proberen om 3 punten te pakken. Tot dan.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!