Friesland op karakter naar een gelijkspel

Mildam 1 (zon)

2 - 2

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

18 april 2022 14:00

Scheidsrechter

J Reints

Accommodatie

Sportpark De Wissel
De Wissel 2 A
8454KT
MILDAM
tel. 0513-636044

LVV Friesland heeft op karakter een gelijkspel behaald in Mildam. Na 90 minuten hadden beide ploegen 2 keer gescoord. Beide ploegen waren helemaal leeg gestreden en konden uiteindelijk leven met het gelijke spel.

Na de wedstrijd van zaterdag tegen Geel Wit, mocht LVV Friesland twee dagen later op paasmaandag aantreden tegen Mildam. Deze wedstrijd werd eerder in het seizoen een prooi voor Mildam en dus was LVV gewaarschuwd. Bij aankomst op het sportpark werd het veld, nou ja je kunt ook spreken van een zandbak, nog even keurig netjes omgeploegd door het tweede elftal, waardoor het veld niet er al te fantastisch bij lag. Maar zoals altijd hebben beide ploegen hier evenveel last van. LVV Friesland begon met één wijziging ten opzichte van twee dagen eerder: Patrick Dijkstra, Maarten van der Wal, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Melvin Snippe, Ronan Meijer, Brandt Schaap (70 Raymond Arnold), Mark Jalvingh, Roin Dalstra (83 Dennis Spijkstra) Friso Boschloo & Melvin Hempenius (46 Joris Wubbeling).

Mildam begon met een optisch overwicht aan de wedstrijd, waarbij ze veelal de roulerende middenvelders zochten en dan via de buitens gevaarlijk wilden worden met hoge voorzetten op de boomlange spits. LVV Friesland moest duidelijk wennen aan het veld. Beide ploegen kwamen niet echt tot kansen in de eerste 20 minuten. Toen was daar een goede flankwissel richting Roin Dalstra die een fijn balletje in huis had op de doorgelopen Mark Jalvingh. Hij kopte goed in maar de keeper bracht eveneens goed redding. Een paar minuten later een aanval van Mildam over rechts waar de voorzet gegeven wordt naar de tweede paal, waar deze wordt binnengekopt. Opnieuw een 1-0 achterstand voor LVV. LVV probeert tot kansen te komen via met name Friso Boschloo die veel arbeid levert en een aantal keer net niet goed wordt bereikt. Opnieuw biedt een standaardsituatie uitkomst. Dit keer wordt de bal afgeslagen en belandt de hoge bal bij Brandt. Hij bedenkt zich geen moment en neemt het leer vanaf een metertje of 25 in één keer op de slof. De bal vindt zijn weg naar de rechterkruising waar ie fantastisch binnenslaat. Een wonderschoon doelpunt en contender voor Doelpunt van het Jaar. Duel weer in evenwicht maar dat duurt wederom niet lang. Dit keer geeft LVV Friesland zelf de assist. Echter wel voor de middenvelder van Mildam. Deze krijgt een perfecte steekpass en speelt keeper Dijkstra uit, waardoor het 2-1 wordt.

in de rust wat consternatie bij de wisseling. Joris komt erin en men gaat iets meer druk geven. Meteen vanaf de aftrap een messiaanse solo van Mark Jalvingh die Roin Dalstra wegstuurt. Deze komt 1 op 1 met de doelman maar blijft helaas niet koel genoeg en schiet de bal naast. Daarna komen er ook kansen voor Joris en Friso maar dezen gaan er eveneens niet in. Aan de andere kant redt Jeffrey Meijer de geelblauwe formatie door lijf en leden in de strijd te gooien om een zeker doelpunt te voorkomen. Brandt Schaap geeft aan dat hij niet verder kan en Raymond komt erin op rechtsback waardoor Maarten doorschuift naar het middenveld. Dit blijkt een gouden greep, want niet veel later een prachtig balletje van Raymond dwars door de as waar Maarten net voor de keeper komt het de bal langs deze in het doel kopt 2-2 en loon naar werken. Beide ploegen proberen in de slotfase de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dit lukt niet. Ondanks dat LVV 90 minuten extra in de benen heeft, laat men zich met name op conditioneel gebied niet aftroeven. Uiteindelijk fluit de scheids voor het einde. 4 punten in 48 uur is een mooi resultaat. Nu staan er een tweetal uitwedstrijden op het programma. Eerst mag LVV zondag naar de klei in Oosterlittens. De plek waar nog net geen standbeeld staat voor trainer Kerkhof voor zijn verdiensten voor de plaatstelijke VV. Dan mag men midweeks na koningsdag afreizen naar Sint Nyk voor de wedstrijd tegen Renado belangrijk voor de tweede periode. Tot dan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!