Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

LVV Friesland heeft een zwaarbevochten overwinning geboek op tegenstander DTD. De semi-derby was enorm goed bezocht ook vanwege het mooie weer, het feit dat DTD 2 bij buur MKV speelde en LVV Friesland een supersunday had. ''Mooie puntjes''

DTD had twee keer gelijk gespeeld en LVV had 1x gewonnen en 1x verloren. Deze wedstrijd staat eigenlijk altijd garant voor spektakel en dus gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Trainer Wiebren Kerkhof had opnieuw inlichtingen ingewonnen en hij is twee uit drie want ook dit keer bleken ze te kloppen. DTD trad aan in een 442 opstelling met enorm veel loopvermogen vanuit in het middenveld. LVV Friesland zette daar 433 tegenover met Patrick Dijkstra op goal, achterin Hans Brandes, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer & Raymond Arnold, midden Brandt Schaap, Ronan Meijer & Mark Jalvingh, voorin Roin Dalstra, Friso Boschloo & Serge van der Flier. Op de bank Melvin Hempenius, Melvin Snippe, Dennis Spijkstra, Choeko & Xander Homsma. De scheids kwam nog even in de box om kort over z'n fluitstijl te praten. Ik dacht eerst dat hij zijn favoriete Chinese gerecht noemde, maar hij bleek het te hebben over Wait & See in gewone voetbaltaal eerst voordeel afwachten. Hier werd hij tijdens de wedstrijd meermaals fijntjes opgewezen omdat hij hier niet al te vaak ook daadwerkelijk gebruik van maakte.

LVV Friesland probeerde hoog druk te zetten, maar DTD speelde daar relatief makkelijk onderuit. Veelvuldig werd de bal van links naar rechts verplaatst en via de veel diepgaande middenvelder kwam men tot een aantal kansjes. Mede ook doordat LVV Friesland slordig was in de opbouwen daardoor eigenlijk de kansen van DTD mede creerde. Een van deze uitbraken van DTD leverde een gevaarlijke voorzet op die net over het doel werd getikt. Een tegenvaller voor LVV was het uitvallen van linksbuiten Serge die het dit keer slechts 10 minuten wist vol te houden. Hij werd vervangen door een getergde Melvin Hempenius. LVV Friesland kreeg wel de ruimte om op te bouwen maar wist maar heel sporadisch gevaarlijk to worden. DTD daarintegen werd driemaal in korte tijd gevaarlijk. Eerst werd de bal door Thom van der Meer van de lijn weggekopt, niet veel later zetten Jeffrey Meijer in een uiterste poging een sliding in om ook bal twee van de lijn te halen en daarna was het keeper Patrick Dijkstra die de korte hoek uitstekend verkleinde en daarmee vooralsnog zijn doel schoon hield. Na een half uur ging LVV minder hoog druk zetten, waardoor men meer controle kreeg over de wedstrijd. Tot hele grote kansen leidde dit niet, maar ook DTD kreeg geen grote kansen meer. LVV Friesland was blij dat het met 0-0 de rust inging, want het had best 0-3 achter kunnen staan.

Na de rust een wervelende fase van LVV kant, waar er binnen 10 minuten twee keer gescoord wordt. Eerst is het Roin Dalstra die vanaf rechts een solo inzet en en de diepgaande Mark Jalvingh prachtig wegsteekt, waarna deze uiterst kalm blijft en de bal in de hoek schuift. Hij heeft in de rust gehoord dat als er iemand scoort hij even over de hekken heen richting de kantine moet juichen en houdt zich daar keurig aan. Niet veel later een vrije trap van Ronan Meijer die door Thom van der Meer terug voor het doel gekopt wordt, daar volleerd Brandt Schaap de bal kort na de stuit hoog in het doel. 2-0 een uiterst fijne tussenstand. Helaas duurt het niet lang of DTD maakt de aansluitingstreffer. Een voorzet van links wordt door de geheel vrijstaande spits via de binnenkant van de paal binnen gekopt. Daarna is er van goed voetbal beide geen sprake meer. DTD gaat oppurtunistisch spelen en LVV Friesland houdt het op tegenhouden. De trainer van DTD wisselt aanvallend en brengt twee spitsen. LVV brengt Melvin Snippe voor Hans Brandes. Het spelbeeld blijft hetzelfde. DTD krijgt veel corners en vrije trappen en wordt wel gevaarlijk maar creert geen echte grote kansen. Wel probeert de ingevallen spits een penalty te versieren. Hij wordt licht geraakt, maar glijdt voornamelijk uit. De scheids geeft een vrije trap/penalty, maar de grens van LVV brengt de scheids op andere gedachten en hierdoor blijft er een stuitbal over. Friso Boschloo heeft constant twee verdedigers in zijn rug maar weet een aantal keer goed weg te draaien en creert hiermee ruimte en rust voor de achterhoede. LVV krijgt steeds meer ruimte voorin maar doet daar niet genoeg mee. Wel wordt een goede counter via Mella, Friso door Roin Dalstra op de goal geschoten en goed gepakt door de keeper. Ook komt de grens van de gasten vandaag nog een keer het veld ingesprint omdat hij het niet eens is met de beslissing van de leidsman. DTD gaat in de laatste tien minuten va banque spelen en gooit ook de aanvoerder in de spits. De lange ballen blijven komen maar de verdediging of keeper Dijkstra is steeds alert om ze even hard weer terug te trappen. Dat probeert hij ook één keer via de rug van een DTD speler, echter waar normaal gesproken voor hinderen van de keeper wordt gefloten laat de scheidsrechter het nu doorgaan, maar gelukkig komt er geen gevaar uit. Een vrije trap in de slotfase wordt nog wel binnengekopt door DTD, maar deze wordt wegens buitenspel geannuleerd. Na een enerverende wedstrijd wordt er afgefloten en heeft LVV 3 hele mooie puntjes binnen.

Al met al een zeer gelijkopgaande wedstrijd waarbij eerlijkheidshalve gezegd moet worden dat DTD de betere kansen heeft gekregen. Echter was LVV Friesland effectiever met het afmaken van de kansen en leidde dit tot de zege. Volgende week mag men aantreden tegen het nog ongeslagen Dronrijp. Tot dan