LVV Friesland start seizoen met driepunter!

Friesland 1 (zon)

1 - 0

Nieuweschoot 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

26 september 2021 14:00

Scheidsrechter

J.K. van Houten

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

Afgelopen zondag mocht LVV Friesland 1 eindelijk weer aantreden voor de competitie. Het werd een benauwde 1-0 zege door een vlak voor tijd benutte strafschop. Qua resultaat een mooi begin, maar het moge duidelijk zijn dat er nog veel te verbeteren valt.

Na bijna een jaar geen competitiewedstrijden gespeeld te hebben, was het moment eindelijk daar. Nieuweschoot kwam op bezoek. Zij hadden een zeer aparte week achter de rug want, kregen de zondag daarvoor het in en in trieste nieuws te horen dat een verenigingslid zichzelf van het leven had beroofd. Daardoor werd er voor de wedstrijd door captain Jeffrey een bloemetje aangeboden en speelde de ploeg met rouwbanden.

Aan Friesland kant was het ook geen optimale voorbereiding aangezien wisselspeler Serge de trainer zondagochtend liet weten dat hij een verjaardag prefereerde boven een middagje wissel zitten bij LVV. Prioriteiten moeten er blijven natuurlijk.... Voor de rest had trainer Wiebren de beschikking over de ietwat krappe maar verder fitte selectie die al een paar weken op elkaar ingespeeld aan het raken is. Vooraf geen moeilijke verhalen en tactieken dit keer. Uitgaan van eigen kracht was het devies. Friesland begon als volgt: Dijkstra; Hans, Thom, Jeff & Snip; Ronan, Brandt & Jalvingh; Roin, Friso & Mella.

In de eerste paar minuten was Friesland nog niet helemaal wakker. Nieuweschoot kwam twee keer gevaarlijk door, waarbij de linkerspits eerst te lang twijfelde en daarna keeper Dijkstra op z'n pad vond. Daarna kreeg LVV de wedstrijd beter onder controle omdat de duels veelal werden gewonnen en er met name bij de linksback Snip enorm veel ruimte lag om te voetballen. Daar kwam dan ook het eerste gevaar weg, maar de afstandschoten van die kant misten kracht en/of precisie. LVV voetbalde gemakkelijk dan Nieuweschoot. Na een minuut of 20 een overtreding op een metertje of 20 van de goal. Jalvingh gaat achter de bal staan krult de bal prachtig richting de kruising, maar de keeper van Nieuweschoot (vandaag in mijn ogen de beste man op het veld) ranselde de bal uit zijn doel. Friesland probeert het spel zo goed mogelijk via de zijkanten te verplaatsen en er komen een paar kansjes maar je moet vandaag van goede huize komen om deze keeper te passeren. Brandt probeert het een aantal keer en Jalvingh slalomt nog eens door de verdediging, maar vind de keeper opnieuw op z'n pad. Achterin houdt LVV de boel resoluut gesloten, maar tot hele grote kansen komt het zelf ook niet in deze eerste helft. Ook omdat Friso zeer kordaat gedekt wordt steeds. Met een 0-0 zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de rust wordt er een kwartier lang gesproken over hoe nog beter gebruik gemaakt kan worden van de ruimte die er op de linkerkant ligt. Nieuweschoot begint opnieuw met wat druk maar dit keer levert het geen kansen op. Na vijf minuten komt Raymond erin voor Snip. Friesland blijft drukken en probeert via de zijkanten tot kansen te komen. Roïn gaat er lichtgeblesseerd vanaf en Dennis komt in zijn plaats op rechtsbuiten. De wedstrijd kabbelt wat voort en in de counter is Nieuweschoot nu gevaarlijker dan in de eerste helft, komt ook omdat LVV soms wat slordig met het balbezit omgaat. Tot echte reddingen wordt Dijkstra vandaag echter niet gedwongen, omdat de verdediging altijd wel een been of teen voor de schotpogingen krijgt. Friesland heeft het gevoel dat als men één keer scoort de wedstrijd binnen heeft, maar de keeper blijft steeeds pal staan en ook de scrimmiges voor de het doel vallen steeds net verkeerd. Door de hoge druk ontfutselt Friso de cv van Nieuweschoot en moet deze aan de noodrem trekken. Sommigen denken aan rood, anderen aan geel maar de goed leidende leidsman besluit dat de kas van de KNVB vandaag niet gespekt hoeft te worden en besluit deze sportieve wedstrijd zonder kaarten af te kunnen. Terwijl iedereen denkt dat er niet meer gescoord gaat worden heeft Ronan 5 minuten voor tijd een mooie steekbal op Friso in huis. Hij is eindelijk los van zijn bewaker maar deze haalt hem binnen de 16 neer. De arbiter wijst resoluut naar de stip. Een buitenkans om de wedstrijd alsnog te winnen. Aangezien er al weken duidelijk is wie de strafschoppen mag nemen, is er dan ook geen enkele twijfel. Thom stapt naar voren, blijft koel en benut de penalty. Daarna is het aan Nieuweschoot om nog wat te proberen, maar hun krachten lijken weggevloeid van het vele verdedigen en LVV Friesland speelt het professioneel uit. Een mooi begin van de competitie.

Na de wedstrijd krijgt debutant Roïn Dalstra de bos bloemen en de trainer de felicitaties. Volgende week mag LVV Friesland richting Sint Anna voor de clash met de kampioenskandidaat. Vooraf wordt er een voorwedstrijd gespeeld door de Jo9/10. Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!