LVV Friesland boekt zwaarbevochten overwinning op Renado

Friesland 1

2 - 1

Renado 1

Competitie

3e klasse A

Datum

22 mei 2022 14:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

Vandaag stond er de wedstrijd tegen Renado op het programma. Het werd een zwaarbevochten 2-1 zege voor de thuisploeg, waarbij aangetekend moet worden dat het zeker niet tegenzat gedurende de wedstrijd.
De wedstrijddag stond onder andere in het teken van het afscheid van Maaike Bokma als leidster van de eerste selectie. Daarnaast waren ook de sponsoren en vrienden van LVV Friesland uitgenodigd en was het een prachtige dag om te voetballen. Renado had sinds de eerdere ontmoeting tussen beide clubs 7 punten gehaald uit 4 wedstrijden en was dus bezig aan een goede serie. LVV Friesland wilde de uitzege op Nieuweschoot een goed vervolg geven. Vandaag begon men met Patrick Dijkstra, Raymond Arnold, Thom van der Meer, Ronan Meijer, Melvin Snippe, Jeffrey Meijer, Brandt Schaap, Roin Dalstra, Dennis Spijkstra, Nick Veenstra (61. Maarten van de Wal) Friso Boschloo (74. Cas Douwsma). Men wilde absoluut geen kaarten of blessures oplopen ivm de kraker van aanstaande donderdag voor de tweede periode en met name Friso Boschloo moest zich met regelmaat inhouden omdat hij op scherp stond.
Voordat de wedstrijd begon werd er een erehaag geformeerd voor Maaike Bokma. LVV begon niet zo stormachtig als in de eerdere confrontatie. Renado en LVV waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd, waarbij Renado wat gemakkelijker voetbalde en LVV met name via de lange bal van Ronan Meijer op Friso Boschloo een aantal keer gevaarlijk werd. Hele grote kansen leverde dit voor beide ploegen echter niet op. In de eerste 20 minuten lukte het voetballend vanaf achteruit nog wel bij LVV Friesland en ontstonden er kleine mogelijkheden voor Nick Veenstra en Friso Boschloo. Beide defensies hadden de zaken aardig voor elkaar en dus ontstond er weinig gevaar voor beide doelen. Wel werd er door Renado één keer gescoord, maar dit werd uit buitenspelpositie gedaan en dus werd de goal afgekeurd. Aan de andere kant werd een mooie steekbal van Brandt op de goed doorgelopen Roin ook afgevlagd voordat het gevaarlijk kon worden. 0-0 bij rust.
Vrij snel na de pauze kreeg LVV een vrije trap op een mooie positie. Ronan Meijer ging achter de bal staan. De muur was niet al te best gemetseld en met uiterste precisie wist Ronan de bal langs de muur in de korte hoek te plaatsten. Zo scoor je nooit en zo scoor je tweemaal tegen Renado, want ook de vorige wedstrijd vond hij het net uit een vrije trap. Renado moest nu meer drukken en met name de rechter centrale verdediger strooide met lange ballen op de linksbuiten. Deze sloeg dan aan het rennen en kwam een aantal keer gevaarlijk door een van deze voorzetten werd uiteindelijk bij de tweede paal binnengelopen, maar ook nu werd hier een stokje voor gestoken. LVV kwam er steeds moeizamer uit en ging wisselen waarbij Maarten van der Wal in de spits kwam. Roin had een paar goede acties en ook Friso was er een aantal keren langs maar had dan geen puf meer om met een fatsoenlijke voortzetting te komen. Melvin Snippe zag zijn kans een keer schoon om vanaf 20 meter uit te halen maar hier had de keeper een passend antwoord op. De wedstrijd kroop naar het einde en de verdediging van met name LVV Friesland gaf vooralsnog geen krimp en zat er constant kort op. 10 minuten voor tijd viel de beslissing. Melvin Snippe slingerde de bal vanaf links straks voor, waar Dennis Spijkstra het duel met de keeper aanging, waardoor deze alleen kon boksen. Hierdoor was hij uit positie. De bal stuitte gunstig in de loop van Brandt Schaap die het leer met vakkundig over de doelman in het zijnetje lepelde. Hierna moest Renado nog meer komen en uiteindelijk kreeg het loon na werken met een doelpunt vlak voor tijd. De scheidsrechter liet lang doorspelen en omdat de speler aan beide kanten moe werden, werd niet alles meer heel gecontroleerd gedaan. De centrale verdediger van Renado speelde de bal iets te ver voor zich uit en ging fors door op Jeffrey Meijer. Deze werd getorpedeerd en was daar op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Uiteindelijk bleek het gelukkig mee te vallen en werd de Renado speler een gele kaart getoond. De zege van LVV kwam niet meer in gevaar. De 3 punten werden bijgeschreven en het bleef na de wedstrijd nog lang gezellig in de kantine. Nu kan de blik voor Friesland op de uitwedstrijd op Ameland op hemelvaartsdag. Als men met 4 doelpunten verschil wint, wint het de tweede periode en mag men zich opmaken voor het toetje dat de nacompetitie heet. Een zeer moeilijke doch niet onmogelijke taak. We zien u allen dan graag weer. Tot dan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!