LVV Frieslan en Dronrijp in evenwicht

v.v. Dronrijp 1 (zon)

2 - 2

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

17 oktober 2021 14:00

Scheidsrechter

A. Achttien

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Dronrijp en LVV Friesland hebben na een enerverend voetbalgevecht uiteindelijk de punten met elkaar gedeeld. Over het algeheel gezien denk ik een terechte uitslag. De wedstrijd stond bol van de passie en strijd en liep mede door de zeer matige leidsman af en toe uit de hand.

Beide ploegen konden spreken van een succesvolle seizoenstart met resp. 7 en 6 uit 3 wedstrijden. De inlichtingen die de trainer over de tegenstander van vandaag had ingewonnen klopten grotendeels. Dronrijp hanteerde veelal de lange bal en probeerde met veel lopende mensen vanaf het middenveld gevaar te stichten. LVV Friesland had een goeie trainingsweek achter de rug en de geblesseerden komen langzaam maar zeker weer terug. Vandaag begon men met Patrick Dijkstra in het doel, achterin Hans Brandes, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer en Melvin Snippe, midden : Brandt Schaap, Ronan Meijer en Mark Jalvingh, aanval: Roïn Dalstra, Friso Boschloo en Melvin Hempenius. Een goed bezette bank met Xander Homsma, Dennis Spijkstra, Melvin Snippe, Maarten van der Wal en Jan Roelof Nijboer.

LVV Friesland begon furieus en de eerste de beste aanval werd meteen een doelpunt. Jeffrey Meijer ving de lange bal goed op en stelde Mark Jalvingh in staat een mooie steekpbal te geven op rechtsbuiten Roïn Dalstra die de linksback z'n hielen liet zien en de bal heel knap bij de eerste paal binnenschoot. Een perfecte start. Niet veel later had de middenvelder van Dronrijp de gelijkmaker al op z'n schoen, maar hij schoot de bal vanaf 5 meter hoog over het lege doel. Met name de keeper van Dronrijp speelde alle ballen zo snel mogelijk lang, maar 90% van deze ballen werden of door de verdediging opgevangen of waren te hard waardoor ze bij keeper Patrick in de handen kwamen. De daaropvolgende opbouw van LVV Friesland werd echter direct vastgezet en LVV Friesland kwam maar moeizaam in het eigen spel. Dronrijp speelde wat gemakkelijker maar kwamen niet verder dan de 16 van LVV, waar ze vakkundig werden opgevangen. Wel werden ze regelmatig gevaarlijk door standaardsituaties. Friesland kwam een keer goed weg toen zowel Jalvingh en een speler van Dronrijp slechts geel kregen. LVV Friesland verdedigde zeer geconcentreerd, maar werd zelf niet echt meer gevaarlijk. Friso Boschloo claimde na een half uur nog wel een penalty, maar kreeg in plaats daarvan een mooi kaartje als aandenken aan deze wedstrijd. Ook kreeg keeper Patrick Dijkstra zijn eerste waarschuwing voor tijdrekken. De keepers van beide teams werden niet echt getest, omdat de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld en in op de helft van LVV Friesland afspeelde. Met een 0-1 werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Dronrijp moest komen en LVV loerde op de counter, maar kwam daarmee maar mondjesmaat tot kansen. Dronrijp werd naarmate de helft vorderde sterker en sterker maar tot echt grote kansen kwam men ook niet echt. Patrick Dijkstra kreeg eveneens een mooi kaartje, omdat hij volgens de leidsman teveel aan het tijdrekken was. De beslissingen van deze man werden hoe langer hoe onbegrijpelijker. Met name Dronrijp profiteerde hij hier optimaal van, want de vrije schoppen werden steeds erg gevaarlijk en het kon dan ook niet uitblijven tot de 1-1 viel. Dat gebeurde twintig minuten voor tijd. Een onschuldig duel werd voor de zoveelste keer afgefloten en de daarop volgende vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt. Uitermate zuur aangezien aan de andere kant een mooie actie van Roïn Dalstra onregelementair werd gestopt en de vrije trap van Mark Jalvingh op een haar naar gemist werd door Thom van der Meer. Geen 0-2 en wedstrijd in het slot maar 1-1. LVV Friesland moest nu ook weer komen en kwam nu weer wat gevaarlijker voor de dag. Eerst was Friso gevaarlijk en Roïn loste nog een afstandsschot. Met 10 minuten te gaan zetten Ronan Meijer een aanval op via rechts waarna Friso de bal op Mark Jalvingh aflegde die het leer met links in de benedenhoek schoot. De keeper was het antwoord schuldig en dus 1-2 voor de geel blauwen. De wedstrijd werd nog grimmiger en Dronrijp gooide er nog een spits bij. LVV Friesland kwam niet meer onder de druk vandaan en het was vrouwen en kinderen eerst. Dennis werd gebracht voor de met kramp kampende Friso en Maarten kwam voor Jalvingh die ineens niet goed was geworden. LVV leek de 90e minuut ongeschonden te halen, maar toen de leidsman aangaf dat er nog wel 7 minuten blessuretijd onstond er nieuw geloof bij de Rypsters. 4 minuten in deze blessuretijd viel de onvermijdelijke 2-2 dan toch. Daarna ontspoorde de wedstrijd volledig nadat de spits van Dronrijp hard doorging op Raymond Arnold die daarvan niet gediend was en dat op niet mis te verstane wijze duidelijk maakte. De scheids heeft dit nooit kunnen waarnemen maar gaf wel een rode kaart. Daarna wilde LVV voor de derde keer wisselen, maar mocht dit in eerste instantie niet, omdat men volgende de leidsman al 5 keer gewisseld had. Gelukkig veranderde er in de stand niets meer.


AL met al een enerverende wedstrijd, waarbij Dronrijp wat makkelijker voetbalde en daarmee twee keer terecht terug kwam van een achterstand. Aan de ene kant zonde dat LVV Friesland de voorsprong niet over de streep wist te trekken, maar dit gelijkespel zorgt ervoor dat beide ploegen zich handhaven in de subtop van de 3e klasse.

Ik denk dat ik voor alle 22 spelers, technische staffen en meer dan 100 toeschouwers spreek als ik zeg dat de leidman na deze wedstrijd beter z'n fluit in de wilgen kan hangen.

Volgende week mag LVV Friesland tegen Trynwalden proberen de 100% score in thuiswedstrijden te behouden. Tot dan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!