LVV Friesland wint moeizaam van Trynwalden

Friesland 1 (zon)

2 - 1

VC Trynwalden 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

24 oktober 2021 14:00

Scheidsrechter

S. Brussaard

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

 LVV Friesland boekte vandaag een moeizame zege op Trynwalden. Drie dode spelmomenten bepaalden de 2-1 eindstand van vandaag. Het mag duidelijk zijn dat met name in de eerste helft van LVV kant zeer matig was, maar dat maken de punten er niet minder om.

Vandaag een SUPER Sunday. In bijna elke competitie topwedstrijden en ook bij LVV was dit het geval. 4 van de 5 teams speelden thuis en gaven het eerste geen goed voorbeeld door alle 3 te verliezen. LVV Friesland mocht vandaag tegen Trynwalden de eer redden. Trynwalden heeft een jasje uit gedaan dit jaar en speelt met een aantal zeer jonge jongens in het eerste elftal. Trainer Wiebren Kerkhof benadrukte in de bespreking dat er van onderschatting echter geen sprake mocht zijn. Als men dezelfde strijd zou tonen als de vorige week moest er een resultaat behaald kunnen worden, De opstelling was als volgt: Patrick Dijkstra op goal; achter Hans Brandes, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer en Melvin Snippe; midden Mark Jalvingh, Brandt Schaap en Ronan Meijer; voorin Dennis Spijkstra, Friso Boschloo en Melvin Hempenius. Op de bank Xander Homsma, Jan Roelof Nijboer, Roin Dalstra en Serge van der Flier.

LVV Friesland begint dramatisch aan de wedstrijd. Men komt overal een stapje te laat en heeft met name met de lopende middenvelders veel moeite. Het heeft geluk dat de voorwaartsen van Trynwalden niet overtuigend afdrukken en dat de verdediging steeds net nog op tijd een voetje of been voor de schoten werpt. Daarnaast heeft het ook geluk dat de ballen net naast gekopt of over geknald worden. Zelf blijft men onrustig voetballen en krijgt men eigelijk geen moment in deze helft grip op de wedstrijd. Men komt in deze eerste helft tot één goeie aanval die via Mark Jalvingh bij spits Friso Boschloo beland, die goed bij de verdediger wegdraait en met links venijnig uithaalt, echter wordt deze bal goed gepakt door de keeper. Daarnaast zet rechtbuiten Dennis Spijkstra z'n goede actie net te ver door, waardoor net niet gevaarlijk wordt. 0-0 bij rust.

In de rust een donderspeech van trainer Wiebren Kerkhof die niet aan dovemansoren gericht is. Men zet het ietwat om om in de tweede helft meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de tweede helft laat men de verdedigers van Trynwalden opbouwen en gaat men pas druk zetten wanneer men de middenlijn oversteekt. Hierdoor komt LVV beter in de wedstrijd al leidt dat in eerste instantie nog niet tot grote kansen. Dennis Spijkstra verlaat het veld na een minuut of 10 voor Roin Dalstra. Een vrije trap die door Roin wordt verdient wordt door Ronan Meijer bij de tweede paal gelegd. Hier wint Thom van der Meer het duel en hij kopt de bal terug voor de goal waar nummer 10 Brandt Schaap als enige op rekent en keurig met het hoofd binnenwerkt. 1-0 voor. Trynwalden moet nu komen en probeert dat via lange ballen om diepgaande aanvallers. Deze zijn echter steeds meer een prooi voor de verdediding, die daarna echter soms de bal even simpel weer inleveren waardoor Trynwalden opnieuw kan beginnen. Een minuut of 10 na de 1-0 balverlies van LVV op eigen helft waarna Melvin Snippe aan de noodrem moet trekken en hiervoor een kaartje gepresenteerd krijgt. De daaropvolgende vrije trap wordt op goal geschoten in de hoek van keeper Patrick Dijkstra, maar deze glijdt half weg en zo belandt de bal in het doel 1-1 en LVV moet weer komen. Hoewel het voetballend iets beter gaat ontstaan er nog steeds geen grote kansen uit open spel. Gelukkig krijgt ook LVV een vrije trap op een mooie plek en gaat Mark Jalvingh achter de bal staan. Hij schiet op goal en omdat de bal via de rug van een verdediger van richting wordt veranderd is de keeper kansloos 2-1.  De veelscorende middenvelders slaan opnieuw toe! Jan Roelof Nijboer komt erin voor Melvin Hempenius. Trynwalden blijft drukken en hierdoor ontstaat er ruimte voor LVV. Een schot van 30 meter van een middenvelder van Trynwalden kust nog de bovenkant van de lat, voordat Friso Boschloo een goeie actie inzet en de bal panklaar legt voor Jan Roelof. Hij schiet de bal goed in, maar deze wordt van de lijn gehaald. Helaas nog niet het 25e doelpunt en de welbegeerde ster voor Choeko. De wedstrijd kabbelt richting het einde en de goed leidende scheids blaast na 93 minuten voor het einde.

3 mooie puntjes voor LVV waardoor het zich op dit moment nestelt op een mooie derde plek. Het behoudt de 100% in thuiswedstrijden. Op het programma de komende weken twee uitwedstrijden eerst in Gorredijk en dan tegen Akkrum. Tot dan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!