Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

LVV Friesland heeft de inhaalwedstrijd tegen THOR met 5-2 gewonnen. Een zeer volwassen teamprestatie gezien de omstandigheden. Grote man aan de kant van LVV Friesland was Friso Boschloo met tactische besprekingen en 2 doelpunten.

LVV Friesland mocht op donderdagavond aantreden tegen THOR. Deze wedstrijd stond al meerdere keren op het programma, maar corona was telkenmale de reden dat de wedstrijd niet gespeeld kon worden. Ook nu had het virus impact op de wedstrijd, want zowel speler Roïn Dalstra, als vlaggenist Wim Jorna, als hoofdtrainer Wiebren Kerkhof waren geveld door het virus. Het was voor hoofdtrainer Kerkhof de eerste wedstrijd in 14 jaar die hij moest missen. De leiding kwam in handen van interim hoofdtrainer/speler duo Jan Roelof Nijboer en Robbert Bouma. Na een tactische bespreking van captain Jeffrey Meijer en Friso Boschloo trad LVV Friesland aan in de volgende opstelling: Patrick Dijkstra op goal, Maarten vd Wal, Thom vd Meer, Jeffrey Meijer & Raymond Arnold in de achterhoede. Ronan Meijer, Brandt Schaap & Mark Jalvingh op het middenveld en Melvin Hempenius, Friso Boschloo & Joris Wubbeling in de aanval. Op wissel Xander Homsma, Melvin Snippe, Hans Brandes & Dennis Spijkstra.

Thor zou zich volgens de tactische inlichtingen en eerder verslagen terugtrekken op eigen helft en vandaar de counter zoeken. In deze wedstrijd hadden ze voor een andere tactiek gekozen, waarbij er vroeg druk gezet werd en er daardoor ook veel ruimte achter de laatste linie kwam te liggen. LVV Friesland probeerde met een verzorgde opbouw van achteruit via het middenveld naar de beide buiten te voetballen. Dit resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Thor was met name in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk maar meestal stond de verdediding of keeper Dijkstra goed opgesteld. Spits Friso Boschloo was enorm ijverig vandaag en werd meerdere malen goed gevonden waardoor hij een paar kansen en 1 op 1 mogelijkheden kreeg maar deze nog niet wist te verzilveren. Na ee minuut of twintig ontfutseld Joris een verdediger van Thor de bal en gaat hij alleen op de keeper af. Hij blijft koel en schiet de bal via de keeper in het doel. LVV Friesland is hierna de bovenliggende partij, krijgt kansen maar weet het overwicht niet in de score uit te drukken. 5 minuten voor tijd lukt dit wel. Na een goede aanval over links wordt de bal opnieuw diep gespeeld op Friso Boschloo. Hij krijgt de bal met een stuit mee en besluit vanuit een hele moeilijke hoek de bal een ram te geven. Deze valt pardoes in de korte kruising in het doel 2-0. Hierna krijgt Thor een goede kans op de aansluitingstreffer, maar wordt deze recht op keeper Dijkstra geschoten.

De tweede begint goed voor Thor want na 5 minuten wordt de aansluitingstreffer gemaakt. Eerst wordt de bal van randje 16 richting de kruising geschoten waar keeper Dijkstra hem via z'n vingertoppen op de lat tikt. De bal stuitert terug het veld in en de spits van Thor is alert en kopt binnen. Al dan niet in buitenspel positie, debutant vlaggenist Cas Douwsma steekt z'n vlag omhoog maar de scheids keurt het doelpunt goed. 2 minuten later is er een goede aanval van LVV over links waarbij Mark Jalvingh wordt neergehaald in de 16. Penalty die koeltjes wordt benut door Thom van der Meer. 3-1. De marge van 2 is weer terug. Een aantal minuten later is het een corner die kort wordt genomen en door Mark voor het doel wordt gebracht deze wordt binnen gevolleerd door Joris, maar de bal bleek bij het voorgeven over de achterlijn geweest en het feest gaat dus niet door. Thor gaat aanvallend wisselen en er komt een nieuwe spits bij. Deze bewijst meteen z'n waarde want hij kopt met nog zo'n kwartier op de klok de aansluitingstreffer binnen. Echter heeft Friesland ook nu meteen het antwoord klaar. Brandt Schaap geeft een sublieme Iniesta-achtige steekbal en Friso Boschloo schiet de bal vanaf rechts gortdroog in de lange hoek. 4-2. Opnieuw moet Thor in de achtervolging en met een aantal afstandschoten komen ze gevaarlijk voor de dag. Ook omdat LVV minder solide speelt als in de eerste helft. Uiteindelijk vloeien de krachten bij Thor weg en tilt LVV de score naar 5-2 door een voorzet van Brandt Schaap die via Dennis Spijkstra en een verdediger in het doel beland. Een super teamprestatie van de gehele geel blauwe formatie en daardoor de terechte overwinning. Een driepunter voor het interim duo Nijboer & Bouma. LVV blijft thuis de 100% score houden en mag nu tegen Renado de goede serie proberen voort te zetten.