Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

LVV Friesland heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De inhaalwedstrijd tegen Mildam ging met 0-1 verloren. Hoewel men eigenlijk met name de eerste helft de bovenliggende partij was, werd er niet gescoord en overheerste het Ajax - Benfica gevoel naderhand.

LVV Friesland mocht op deze donderdagavond aantreden tegen Mildam, die een aantal basisspelers misten. LVV miste captain Jeffrey Meijer, maar had Serge voor het eerst sinds drie maanden weer op de bank. LVV begon met Patrick Dijkstra, Maarten van der Wal (85. Dennis Spijkstra), Thom van der Meer, Ronan Meijer, Melvin Snippe, Brandt Schaap, Mark Jalvingh (70. Serge Gabriel van der Flier), Roïn Dalstra, Melvin Hempenius, Friso Boschloo, Joris Wubbeling (60 Raymond Arnold).

LVV Friesland begon flitsend en in de eerste paar minuten waren er al goede kansen voor Friso Boschloo. Men speelde goed onder de druk van Mildam uit en kwam met goede aanvallen over de zijkant tot doelpogingen. Op het middenveld en voorin werd er goed verdedigd, waardoor de geel blauwe verdediging nauwelijks in de problemen kwam. Mildam probeerde ook van achteruit te voetballen, waardoor er een open wedstrijd ontstond. Echter kwam Mildam nauwelijks tot de 16 van de thuisploeg, terwijl LVV wel tot goede kansen kwam. Weer een goede aanval kon door zowel Friso Boschloo als Melvin Hempenius niet tot doelpunt gepromoveerd worden, waarbij met name Melvin H nog wel even zal dromen over de kans. Hij schoot in de warming-up alles in de kruising, maar soms is afronden met keeper makkelijker dan zonder en ook de druk van z'n 50e competitiegoal en dus de felbegeerde tweede ster speelt dan niet mee. Halverwege de westrijd een harde maar onhandige botsing tussen de keeper van Mildam en Joris Wubbeling, zorgde ervoor dat Joris de volgende dag krukken nodig had om zich te kunnen voort bewegen. Een korte corner variant van LVV werd door Mark Jalvingh voorgezet waar Friso Boschloo de bal vanaf 5 meter langs de verkeerde kant van de paal kopte. Uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke. Een aanval van Mildam werd door de ingevallen rechtsbuiten op goal geschoten, maar hij raakte de bal zo verkeerd dat het een perfecte voorzet werd op de meegelopen middenvelder. 0-1 en een domper vlak voor rust.

In de rust werd verteld dat als men zo door zou voetballen als in de eerste helft er kansen zouden blijven komen. De tweede helft van LVV was minder, maar nog steeds was er een overwicht. Schoten van Roïn Dalstra en Friso Boschloo troffen geen doel en dus was het tijd voor vers bloed. De wissels Raymond Arnold en Serge hadden meteen een goede combinatie maar het schot scheerde langs de paal en opnieuw dus geen doelpunt. LVV Friesland bleef het met een zorgvuldige opbouw proberen maar de echte uitgespeelde kansen bleven in de tweede helft uit. Een aantal hoge ballen van achteruit zorgde wel voor gevaarlijke kopballen van Thom van der Meer, maar deze konden de keeper van Mildam niet echt verontrusten. Mildam kreeg in de omschakeling twee gevaarlijke momenten, maar beide werden niet verzilverd. Friesland bleef het proberen, maar de zo verdiende goal bleef uit.

Friesland bleeft dus met een kater achter. De 100% thuisscore is helaas weg, maar met name het spel van de eerste helft kan de ploeg vertrouwen geven. Aanstaande zondag alweer een kans om revanche te nemen. Tot dan.