Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

LVV Friesland heeft de dramatische reeks die men heeft op Ameland met een 4-2 nederlaag voortgezet. Het is al meer dan 30 jaar geleden dat men voor het laatst won bij Geel Wit. Ook nu trok men terecht aan het kortste eind.

Voor LVV bestond er nog een piepklein kansje om een periodetitel te pakken. Dan moest er met 4 doelpunten verschil gewonnen worden. Met deze wetenschap ging men vanaf het begin va banque spelen met een 3-3-4 opstelling: Patrick Dijkstra, Thom van der Meer, Ronan Meijer, Melvin Snippe (64. Cas Douwsma), Brandt Schaap (64. Raymond Arnold), Jeffrey Meijer, Mark Jalvingh, Dennis Spijkstra (30. Maarten van der Wal), Nick Veenstra, Friso Boschloo & Roin Dalstra.

Het vooraf besproken strijdplan werkte eigenlijk geen moment. LVV probeerde Geel WIt onder druk te zetten maar deze speelden daar relatief gemakkelijk onderuit en benutten de ruimte die men achter de laatste linie liet in het begin nog niet optimaal. Friesland kwam niet tot nauwelijks tot kansen, mede omdat alle ballen die naar voren geschoten werden even hard door de wind weer terugkeerden. Na een minuut of 20 speelde Geel Wit de bal diep en was het voor de rechterspits een koud kunstje om de bal langs de keeper te schuiven. 10 minuten later profiteerde Geel Wit opnieuw optimaal van de geboden ruimte de linksback zette een solo in, kwam plots 1 op 1 op de keeper en wipte de bal listig over diezelfde doelman heen. Ondertussen had keeper Dijkstra ook nog een aantal goede reddingen verrich, waardoor de schade niet nog grote was. LVV moest wat veranderen en Dennis werd geslachtofferd voor Maarten, waardoor men weer terugging naar de vertrouwde 433. Dit leverde iets meer grip op de wedstrijd op en vlak voor rust een goede aanval over rechts die door spits Nick werd klaargelegd op de inkomende Jeffrey Meijer die de keeper op zijn pad vond. 2-0 bij rust en een desillusie rijker. Na de rust probeerde LVV de wind te gebruiken maar dat lukte eigenlijk nooit. Geel WIt bleef gevaarlijk in de omschakeling en opnieuw was het de linksback die nu middenvelder was die vrije doortocht kreeg en de 3-0 op het scorebord zette. LVV had een gelukstreffer nodig en die kwam er. een vrije trap op randje 16 werd door Nick Veenstra via de muur in de goal geschoten. 10 minuten later op dezelfde plek opnieuw een vrije trap. Opnieuw NIck Veenstra achter de bal en nu schoot hij de bal kiezelhard in de verre hoek 3-2 en spanning terug. Dit duurde echter niet lang want 5 minuten later gooide Geel Wit de wedstrijd in het slot. Een actie van de rechtsbuiten werd voorgezet en kon vogelvrij worden in gekopt. LVV probeerde nog wel te scoren maar schoten van Maarten en Mark troffen geen doel en alle voorzetten waren prooien voor de keeper. na 90 minuten floot de prima leidende scheids af. Weer een nederlaag op het eiland en de periode definitief voor Akkrum. Gefeliciteerd!

Na de wedstrijd werd het feest in de kantine met een aantal feestnummers en een solo optreden van de scheidsrechter van dienst. Een aantal selectieleden bleven achter op het eiland waar men tot diep in de nacht de kantine en de dorpskroeg onveilig maakte. Na 12u werd er een tentje opgezet op de middenstip van het hoofdveld en mocht met de nacht aanvangen. Dit tot grote hilariteit van zo ongeveer het hele eiland.

Voor LVV staat er in de laatste 2 wedstrijden niets meer op het spel. Zondag mag men in Jelsum aantreden tegen DTD die nog voor de nacompetitie vecht.