Friesland boekt dankzij stormachtig begin uitzege op Renado

Renado 1 (zon)

1 - 3

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

28 april 2022 20:00

Scheidsrechter

J.G.E. Beenker

Accommodatie

Sportpark Renado
Groenendal 47
8521LJ
SINT NICOLAASGA
tel. 0513-431910

LVV Friesland heeft dankzij een stormachtig begin drie punten mogen bijschrijven in de inhaalwedstrijd tegen Renado. De wedstrijd was belangrijk voor de tweede periode die nog door de geel blauwe formatie gepakt kan worden.

LVV Friesland reisde naar Sint Nyk af in de wetenschap dat het allereest moest winnen en het liefst met een doelpuntje of 4 verschil. Dat dit geen sinecure zou worden, liet de eerdere wedstrijd tussen Renado en titelkandidaat Sint Anna zien, aangezien deze wedstrijd slechts in een 1-2 uitslag eindigde. Een aantal auto's maakten een kleine omweg, maar waren prima op tijd aanwezig op het complex. Daar werd nog even de laatste hand gelegd aan het biljartlakentje. De lijnen moesten (nog) (over)gekalkt worden. Aangezien het hier een avondwedstrijd betrof, moest er gespeeld worden op een verlicht veld en dat was het B-veld. Dit veld was op zijn zachtst gezegd niet al te best. LVV begon met Patrick Dijkstra, Maarten van der Wal(54. Raymond Arnold), Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Melvin Snippe, Ronan Meijer, Brandt Schaap, Mark Jalvingh (74. Robbert Bouma), Dennis Spijkstra, Friso Boschloo (81. Cas Douwsma), Roin Dalstra.

LVV Friesland legde enorm veel energie in het begin van de wedstrijd. Hierdoor kwam men veel in de buurt van de vijandelijke 16. De dadendrang van LVV werd in de beginfase nogal eens onregelementair gestopt door de defensie van Renado. Dit bood Ronan Meijer in de 3e minuut een mooie kans via een vrije trap. Hij nam de bal goed, deze zeilde richting de kruising, maar de keeper tikte de bal op de lat. De rebound werd echter door spits Friso Boschloo opnieuw voor de goal gekopt en daar volleerde Roin Dalstra de bal binnen 0-1. Niet veel later een goede actie van Roin Dalstra over links, die Mark Jalvingh op de rand van de 16 aanspeelt, die in de rug gelopen wordt. Opnieuw een vrije trap op een mooie plek. Opnieuw Ronan Meijer achter de bal. De keeper had een enorme muur gemetseld en ging daar vervolgens achterstaan. Hierdoor was de hoek van de keeper relatief vrij, iets dat Ronan Meijer ook gezien had. Hij trapte de bal met de juiste snelheid in deze eerder genoemde hoek en de bal was de keeper te machtig. Dit betekende een heugelijk moment voor Ronan Meijer, want het was z'n eerste doelpunt in de hoofdmacht van LVV. Ook een trigger voor hem om voor het eerst in zijn leven dit wedstrijdverslag te lezen. Na een kwartier op een 0-2 voorsprong! Wat een weelde. LVV drukte door en Mark Jalvingh testte de keeper nog eens van randje 16. Daarnaast werd Friesland ook met een aantal corners en vrije trappen gevaarlijk, maar steeds kon de bal net niet het laatste zetje gegeven worden. Na een half uur ging de Frieslandse storm ietwat liggen en kwam Renado er wat beter in. Ook omdat Friesland in die fase iets te hoog druk ging zetten, waardoor de keeper met zijn goede lange bal een aantal keer de spitsen aan het werk zetten. De rechtsbuiten kreeg een schotmogelijkheid, maar deze zeilde naast de goal. Vlak voor rust een belangrijk moment. Een middenvelder van Renado zette, na balverlies van LVV in de as, een solo in en gaf een subliem balletje op de spits. Deze werd eerst dwarsgezeten door keeper Patrick Dijkstra, daarna haalde laatste man Jeffrey Meijer de bal van de lijn, maar drie keer bleek opnieuw scheepsrecht en de spits mocht nog eens afdrukken en dit keer ging de bal er wel in. Vlak voor rust een domper voor LVV en een mijlpaal voor de spits.

Na de rust kon LVV niet weer de energie opbrengen, waarmee het in de eerste helft begon. Hierdoor kwam Renado er steeds beter in en zette het LVV steeds verder onder druk. Niet dat het nou meteen grote kansen opleverde, maar de controle die LVV in de eerste helft had, die was er niet meer. Renado kwam tot een aantal gevaarlijke momenten, waarbij de bal naast en over gekopt en geschoten werd. LVV moest noodgedwongen wisselen, want Maarten kon niet verder en Raymond Arnold kwam er voor hem in. De wedstrijd speelde zich nu voornamelijk af op de helft van Friesland en men kwam er nog maar mondjesmaat uit. Halverwege de tweede helft leverde een van deze speldenprikken wel meteen een doelpunt op. Brandt Schaap gaf een heerlijk balletje op Roin Dalstra die naar binnenkwam en de bal op doel schoot. Door het veld hobbelde en stuiterde de bal op zo'n vreemde manier dat de inzet de keeper te machtig was en de bal in de verre hoek verdween. Een prachtige dag voor Roin Dalstra, die even later een schotkans had om de hattrick aan te tekenen, maar besloot de bal opzij te spelen. Friesland ging wisselen en supersub Robbert Bouma kwam erin. Niet veel later kwam ook debutant Cas Douwsma in het veld voor zijn eerste minuten in het shirt van LVV Friesland. Hij kwam centraal in de defensie waardoor Jeffrey Meijer naar het middenveld schoof en daar zijn energie nog even kwijt kon. Dit deed hij zeer verdienstelijk door te sleuren, ballen te veroveren en aanvallen op te zetten. Renado zette hun joker in door hun topscorer in te brengen. Maar ook deze werd niet echt gevaarlijk. Men kwam steeds tot de 16 van LVV en daar werd de aanval dan vakkundig ontmanteld. LVV kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit en opnieuw een heerlijk balletje van Brandt Schaap dit keer op de doorgelopen Raymond Arnold, die Robbie vrij zag staan, maar buiten een goed meegelopen verdediger had gerekend. Gescoord werd er aldus niet meer en het bleef bij 1-3. Opnieuw een mooie uitoverwinning voor de geelblauwe formatie. Nu moet men op het eiland met 5 goals verschil winnen om de tweede periode binnen te slepen. Een bijna onmogelijke taak, maar als men blijft winnen, zijn er nog twee andere nacompetitiemogelijkheden. De derde periode of de top 4 op de ranglijst. Aanstaande zondag een clash op 't Nylan. Dan komt Dronrijp op bezoek. Inzet: De 2e plek op de ranglijst. Aanvang 15:00. Eerst is er om 12:15 de derby van het Noorden tussen Sc Heerenveen en Sc Cambuur te zien in de kantine van LVV. Tot dan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!