LEEUWARDEN
tel. 058-267 79 52

Met 8 man sterk kwam Friesland deze avond naar het sportcomplex van Wiarda om tegen Frisia 5 te spelen.
Echter niet met al te hoge verwachtingen, maar natuurlijk wel de motivatie om te winnen.
Frisia staat in de stand op een 7e plaats en Friesland op een 11e plaats, de opdracht was dan ook om niet al te veel doelpunten tegen te krijgen, en om kansen voorin goed te benutten.
Al in de 3e minuut was het raak, Bobby scoorde vanuit een corner met aangeven van Roïn de 0-1 in de touwen en dat geeft hoop voor de rest van deze avond.
In de 15e minuut kreeg een speler van Frisia een gele kaart omdat deze teveel bezig was met de scheids in plaats van de wedstrijd. Helaas werd in deze tijd niet gescoord door Friesland, alhoewel de kansen goed werden gecreeërd.
In de 27e minuut (2minuten na rust) speelde Marnix Karim in de voeten en deze maakte een prachtige goal na een soort van ballet achtige wijze in een pirouette tikte hij de bal het netje in 0-2.
Frisia kwam nog even terug met een schot in de verre hoek in de 30e minuut, waar Peter niet meer bij kon 1-2, maar Friesland herpakte zichzelf en liet zich niet van de wijs brengen door deze tegentreffer.
10 minuten voor tijd in de 40e minuut zag Roïn (Dallie JR) zijn kans schoon en zocht goed de ruimte op, Marcel zag dit in zijn ooghoek en tikte de bal naar hem toe, en met een prachtig schot kwam hier de 1-3 tevens de eindstand uit.

Al met al was dit een hele mooie wedstrijd om te spelen en om naar te kijken, iedereen heeft genoten van deze avond, zelfs de toeschouwers, en dit is voor Friesland ook een goede boost voor het zelfvertrouwen.

We kijken terug op een mooi seizoen met ups en downs, veel blessures maar ook met mooie  momenten in een hecht en gezellig team.

Met nog 1 wedstrijd te gaan op woensdag 24 mei 19:30 uur in de Zwaluwen hal tegen Blauw/Wit 5 kan Friesland nog 1 plek stijgen naar plaats 10.