Friesland krijgt lesje in effectiviteit van Gorredijk

Friesland 1 (zon)

2 - 3

Gorredijk 1 (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

16 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

Friesland heeft zijn eerste competitienederlaag geleden. Tegenstander Gorredijk was op het sportpark 't Nylan te sterk voor LVV. Met name de effectiviteit van de gasten is iets waar LVV enorm jaloers op mag zijn. LVV Friesland creëerde de kansen, Gorredijk maakte de goals en won.

LVV Friesland miste een aantal vaste krachten maar ook Gorredijk miste een aantal sterkhouders. LVV begon met de volgende namen Patrick Dijkstra, Roin Dalstra, Thom van der Meer, Hamza Abdelkarim, Dennis Spijkstra, Ronan Meijer, Jeffrey Meijer, Brandt Schaap, Melvin Hempenius, Friso Boschloo en Jan Roelof Nijboer. Op de bank vandaag Raymond Arnold, Patrick Rutkens en Loya Ghandy.

LVV begon met de wind in de rug en begon net als de laate weken sterk aan de wedstrijd. Het was met sterk positiespel in staat om een aantal goede kansen te creëren. Friso werd een keer goed vrijgespeeld door Jeffrey, maar was niet nauwkeurig in de afronding. De eerste corners en vrije trappen waren van LVV kant  wel gevaarlijk, maar men kwam steeds net een teen of een been tekort. Een goede actie van over meerdere schuiven leverde Jeffrey een mooie mogelijkheid op maar zijn schot werd goed geblokt. Jan Roelof stond sinds lange tijd weer in de basis en fungeerde als 4e middenvelder tussen de linies waardoor LVV steeds vrij gemakkelijk de vrije man kon vinden. Achterin had men de zaakjes keurig op orde maar met nog een minuut of 10 op de klok kwam Gorredijk kwam er zeer gevaarlijk uit. Nota bene een verkeerde ingooi van LVV ging hieraan vooraf. De middenvelder van Gorredijk kan zomaar doorlopen tot aan de 16 en schiet de bal zuiver in de hoek, 3 minuten later een corner voor Gorredijk die weggewerkt wordt, maar door een van de Gorredijkers vanaf een meter of 20 fantastisch ingeschoten stijf in de kruising. 2 schoten op goal en twee goals tegen. Ondertussen had Jeffrey een bergkampiaanse aanname in huis waarbij de bal perfect voor zijn linker kwam te liggen en hij de verre kruising zocht, maar de keeper had een perfecte reflex in huis. Eveneens werd een mooie aanval met als eindstation Friso afgevlagd wegens buitenspel. Melvin Hempenius kreeg op slag van rust nog een goede kans maar zijn inzet miste overtuiging.

Na de rust moest LVV nog meer voorruit maar Gorredijk kreeg de eerste kans. Daarna was het weer LVV wat de klok sloeg en opnieuw was het de bovenliggende partij. Nu werd een goede aanval via de rechterkant na een steekbal van Roin op Friso wel doeltreffend afgerond. Met nieuwe energie ging met op zoek naar de gelijkmaker. Niet veel later opnieuw een goede aanval en dito voorzet vanaf rechts waar de bal in de kluts via Friso en de keeper op de doellijn blijft liggen. Jan Roelof wordt vervangen door Raymond en LVV blijft drukken. Een mislukt schot van Jeff gaat via het hoofd van Thom over de goal. Het middenveld van LVV blijft de duels en de tweede ballen winnen en het blijft gevaarlijk maar de bal wil er niet in. Rutkens komt voor Dennis en LVV gaat 1 op 1 spelen. Hierdoor ontstaat er in een van de spaarzame uitvallen van Gorredijk een kans voor de middenvelder die de bal gortdroog in de hoek schiet. 1-3 en de beslissing in de wedstrijd. in minuut 90 krijgt LVV nog een penalty die feilloos wordt binnengeschote. Roin heeft inmiddels 10 keer op de grond gelegen en is de day after bont en blauw. De goedleidende scheids fluit uiteindelijk af en LVV staat met lege handen. Gorredijk heeft de geelblauwe formatie vandaag een lesje in effectiviteit gegeven met 4 schoten op goals en 3 goals. 

Hierdoor haakt LVV voorlopig af in de subtop. Men heeft nu een week rust en mag dan op 30 oktober richting medekoploper DTD. Vorig jaar werd er kansloos met 4-0 verloren dus men heeft iets recht te zetten.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!