Historische zege LVV Friesland op het eiland!

Geel Wit 1 (zon)

1 - 3

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

25 september 2022 14:00

Scheidsrechter

R. Bergstra

Accommodatie

Sportpark Nes-Buren
Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

LVV Friesland 1 heeft afgelopen zondag een historische zege behaald op Geel Wit. Op het eiland was er al 20(!) jaar niet meer gewonnen en nu eindelijk lukte het weer. De overwinning van 1-3 was op basis van de eerste helft verdiend, maar moest met name door uitblinkende keeper Patrick Dijkstra gestalte krijgen. 

LVV Friesland 1 heeft een kleine metamorfose ondergaan de afgelopen zomerperiode. Niet één, maar twee hoofdtrainers heeft men het komende jaar voor de groep staan. Tobias Sandner en Ronald Veld zijn beide geen onbekenden van de club en zijn het jaar vol passie en gretigheid aangegaan. Naast twee trainers zijn er ook een aantal spelers overgekomen van andere clubs. Hierdoor heeft LVV 1 een mooie selectie op de been waarmee het hoge ogen wil gaan gooien. Tot slot is er ook een nieuwe teammanager gevonden die meteen voor de helse taak stond om de reis naar Ameland in goede banen te leiden. Carlo Kater kwijtte zich echter uitstekend van deze taak met als ultieme beloning 3 punten in de tas.

LVV reisde na een goede voorbereiding, waarin met name als team enorme stappen zijn gemaakt, met een goed gevoel richting Ameland. Pijnpuntje was dat topschutter van de voorbereiding Joris Wubbeling de hele week ziek was en dus niet mee ging op de boot. Vrijdagavond had men onder leiding van Melvin Hempenius een mooie bijeenkomst gehad in de kantine en stonden alle neuzen dezelfde kant op. LVV begon met Patrick Dijkstra, Abdel Abourabih (60. Dennis Spijkstra), Hamza Abdelkarim, Thom van der Meer, Idris Zebari (70. Melvin Snippe), Ronan Meijer, Jeffrey Meijer, Brandt Schaap, Roin Dalstra, Friso Boschloo (81. Jan Roelof Nijboer) & Melvin Hempenius.

Friesland had in het begin de overhand. Eerst was daar na een goede aanval een grote kans voor Melvin Hempenius die helaas te zacht inschoot. Niet veel later resulteerde deze aanvalsdrang na een minuut of 8 in een vrije trap op een metertje of 20 van de goal van Geel Wit. Ronan Meijer ging achter de bal staan en schoot de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Een uitstekende start van de wedstrijd. 2 minuten later echter was de stand alweer gelijk. Eerst had keeper Patrick Dijkstra nog een goede redding in huis, maar de daaropvolgende corner werd binnengeknikt door de geheel vrijstaande Pieter Kiewiet. Dat daar een overtreding op Roin Dalstra aan vooraf gegaan was had de arbiter van dienst niet gezien. Toch ging LVV Friesland niet bij de pakken neerzitten en probeerde het via combinatiespel de flanken aan het werk te zetten. Dit resulteerde in kleine mogelijkheden en ook een aantal corners. Uit één van de corners viel de bal voor de voeten van Friso Boschloo die naast zich Abdel geheel vrij zag staan, deze schoof de bal keurig in de hoek en zette de geelblauwe formatie zo weer op voorsprong. Niet veel later een goede actie van diezelfde Abdel die Jeffrey Meijer vond. Deze gaf een perfecte steekbal op Friso Boschloo die koel bleef de keeper omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde. Een dikverdiende voorsprong op dat moment. Geel Wit wilde wel voetballen maar liep met name omdat de middenvelders hun directe tegenstander goed opvingen en de backs bovenop de buitenspelers stonden, steeds tegen een muur aan. Melvin Hempenius werd een keer goed weggestoken in een redelijk vrije doortocht naar de goal, maar werd onregelementair gestopt door de back van Geel Wit die hiervoor een kaartje kreeg. Roin kreeg na een goede voorzet van Melvin nog een goede kans maar deze werd van de lijn gehaald. Men ging rusten met een 1-3 voorsprong.

Na de rust was het duidelijk dat de eerste helft LVV Friesland veel krachten had gekost. Met name de machine aan de rechterkant begon wat haperingen te vertonen. Hij werd dan ook na een uur gewisseld voor Dennis Spijkstra. Geel Wit moest komen en kwam ook steeds meer, alleen had Friesland de zaken verdedigend goed op orde. Geel Wit kreeg door wild inkomen van Melvin en Idris, die daarvoor beide een geel aandenken in ontvangst mochten nemen wel een aantal vrije trappen. Deze werden goed genomen en met name de stuit vlak voor de keeper maakten dit tot lastige ballen. Patrick stond echter pal en hield zijn doel verder schoon. LVV Friesland kwam niet echt meer tot aanvallen, alhoewel Brandt Schaap wel een geniale steekbal met rechterbuitenkant in huis had op Melvin, waarbij het voorzet/schot helaas precisie miste. Met nog zo'n 20 minuten op de klok kreeg Geel Wit een penalty omdat de bal van zeer dichtbij in de 16 tegen de hand van Idris werd aangeschoten. De teruggekeerde Mischa Metz ging achter de bal staan, maar had buiten penaltykiller Patrick Dijkstra gerekend. Deze had juist de avond ervoor 3 uur gestudeerd op het tegenhouden van penalties en dit bleek een gouden zet. Hij hield de penalty tegen en de rebound werd eveneens door de LVV verdediging opgeruimd. Idris werd uit voorzorg gewissel en Melvin Snippe kwam er voor hem in. LVV kon alleen nog maar tegenhouden en Geel Wit ging pompen. Dit resulteerde in een aantal hachelijke momenten maar hele grote kansen werden er niet gecreëerd. In de counter was LVV gevaarlijk via een goede aanval over rechts waar Jeffrey de bal voorgaf en Friso helaas een teen tekort kwam om de definitieve beslissing te forceren.  Friso was leeggespeeld en werd vervangen door Jan Roelof Nijboer, die na goed doorgaan van Roin een enorme kans kreeg om zijn 25e doelpunt en eerste ster op voetbalnoord aan te tekenen. Helaas ging de bal net over de deklat.  In de laatste minuut kreeg Geel Wit opnieuw een penalty na opnieuw hands. Nu ging broer Jordi Metz achter de bal staan. Opnieuw was het echter Patrick Dijkstra die als winnaar uit de bus kwam. Bondschoach van Gaal had voor het WK een speciale penaltybijeenkomst georganiseerd voor de keepers, maar kan de volgende keer een lijntje uitgooien naar LVV. Het verlossende fluitsignaal klonkt en een vreugde-explosie ontstond in het Frieslander Kamp. Een zwaarbevochten overwinning op het eiland! Wat een ongekend gevoel. 

Na de wedstrijd werd zoals gebruikelijk een feestje gevierd, waar dit keer ook nieuwe nummers de revue passeerden. Waar de machtine in de wedstrijd niets meer kon, leek het wel alsof de olie ververst was en hij als herboren een aantal moves liet zien. Aangezien men onder leiding van teammanager Carlo Kater de boot net niet gemist werd, kon het feest daar nog even doorgaan.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Renado op bezoek. Zij zijn hun competitie ook met 3 punten begonnen. Tot dan!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!