LVV Friesland schiet zichzelf opnieuw in de voet in Bakkeveen

Bakkeveen 1 (zon)

1 - 1

Friesland 1 (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

9 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

N. Beerens

Accommodatie

Sportpark Bakkeveen
Mjumster Wei 14
9243SK
BAKKEVEEN
tel. 0516-541518

Voor de tweemaal op rij heeft LVV Friesland een minimale voorsprong in de slotfase van de wedstrijd uit handen gegeven. Opnieuw werden er kansen te over gecreëerd, maar werd het doel slechts eenmaal gevonden. Dit lukte de gastheren in de laatste minuut ook, waardoor LVV Friesland opnieuw met 1-1 verloor.

LVV Friesland vertrok iets later dan afgesproken, want spits Joris stond om 1 minuut voor de afgesproken verzameltijd nog ergens voor een open brug. Pleister op de wonde was dat hij sowieso al wissel stond. Toen men in Bakkeveen aankwam trof men een prachtig weertje en dito kunstgrasveldje aan. De voorbereiding werd echter opnieuw verstoord, omdat de teammanager de zwarte sokken vergeten had in de tas te doen. Hierdoor mocht men in modieuze geleende blauwe sokken het strijdveld betreden. Men begon met Patrick Dijkstra, Abdel Abourabih, Hamza Abdelkarim, Thom van der Meer, Dennis Spijkstra, Ronan Meijer, Jeffrey Meijer, Brandt Schaap, Roin Dalstra, Friso Boschloo & Melvin Hempenius. Op de bank naast Joris Wubbeling en Patrick Rutkens de terugkeer van Serge van der Flier.

Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat LVV Friesland vandaag de bovenliggende partij zou zijn. Met beheerst positiespel werden de gasten overhoop gespeeld en dit leverde legio kansen op. Echter stond het vizier van LVV de gehele wedstrijd niet op scherp. Na een aantal goede voorzetten van Melvin Hempenius kregen Friso, Thom en Roin goede kansen om de score te openen. De trainer van Bakkeveen kreeg al vrij snel een kaartje voor aanmerkingen op de leiding. Na een kwartier een leep balletje in het strafschopgebied van Brandt Schaap op Friso Boschloo, die keurig afrond 0-1. Niet veel later opnieuw een reuzekans voor Friso maar dit keer vindt hij de keeper op z'n pad. Deze keeper groeide hoe langer hoe meer in de wedstrijd. Ander opvallende factor in deze wedstrijd was de grensrechter van de gasten. Deze heeft heel wat bekenden het sportpark op zien komen en elke keer als dit gebeurde, begroette hij ze keurig met zijn vlag. Dat hier elke keer een diepe bal van LVV Friesland aan voorafging zullen we maar op een ongebruikelijk toeval houden. Onder andere hierdoor ging LVV Friesland meer en meer tegen zichzelf spelen. Daardoor kreeg Bakkeveen ook een aantal mogelijkheden, waarbij soms door de Frieslander formatie aan een noodrem getrokken moest worden. LVV werd in het laatste deel van de eerste helft slordiger maar creëerde nog steeds goede kansen. Patrick Dijkstra vond het nodig om in discussie te gaan met de scheids en werd hiervoor beloond met een mooi geel kaartje. Roin testte de keeper nog eens van afstand voordat beide ploegen met 0-1 gingen rusten.

Vlak na rust een vloeiende aanval over rechts via Abdel en friso waarbij eerstgenoemde uithaalt en opnieuw de keeper op z'n pad vindt. Niet veel later een reuzen kans voor Melvin die de bal richting de bovenhoek stuurt maar deze wordt net te hoog gezocht. Veel gevaarlijke momenten blijven afgevlagd worden en Bakkeveen komt met opportunistisch spel af en toe gevaarlijk voor de Frieslander goal. Ze teisteren bij een van deze uitvallen de lat en in de scrimmage naderhand komt Patrick Dijkstra uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Adbel wordt vervagen door Serge, die een aantal aardige acties laat zien en eenmaal een teen tekort komt om de bevrijdende 0-2 binnen te tikken. Joris vervangt Friso en Roin wordt vervangen door Rutkens. LVV blijft de overhand hebben, maar langzaam maar zeker bekruipt hetzelfde gevoel als vorige week. En helaas in de dying seconds van de wedstrijd een mooie aanval van Bakkeveen die snoeihard in de kruising wordt gekopt. Daarna wordt Ronan Meijer nog uit de wedstrijd geschopt, maar veranderd er niets meer in de einduitslag. Opnieuw 2 punten verloren

Het was niet raar geweest als de wedstrijd in 1-7 was geëindigd, maar dan moet de bal wel in het netje geschopt worden en het liefst meerdere keren. Duidelijk waar het aan lag vandaag. Deze week een nieuwe trainingsweek voor de boeg en dan komt Gorredijk op bezoek. Een mooie kans om revanche te nemen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!