LVV Friesland laat overwinning in slotfase glippen

Friesland 1 (zon)

1 - 1

Renado 1 (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

2 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

K. Mustafa

Accommodatie

Sportpark Nylan
Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

LVV Friesland heeft vandaag een overwinning door de vingers laten glippen. In de slotfase kreeg men het deksel op de neus voor het missen van een aantal opgelegde kansen en werd er tegen Renado 1-1 gelijk gespeeld.

LVV Friesland 1 mocht na de overwinning van vorige week nu thuis aantreden tegen Renado dat ook zijn eerste competitiewedstrijd had gewonnen. Coaches Ronald Veld en Tobias Sandner moesten door personele problemen wel wat schuiven in het team. Omdat ook Hamza Abdelkarim in de warming-up afhaakte moest er op het laatste moment zelfs nog geswitcht worden. LVV begon met Patrick Dijkstra, Abdel Abourabih, Dennis Spijkstra, Jeffrey Meijer, Idris Zebari, Ronan Meijer, Brandt Schaap, Friso Boschloo, Roin Dalstra, Joris Wubbeling & Melvin Hempenius. Op wissel vandaag Raymond Arnold en Patrick Rutkens,

LVV begon prima aan de wedstrijd. Er werden kleine mogelijkheden gecreëerd, terwijl Renado redelijk gemakkelijk ver van de goal gehouden werd. De eerste echte kans was voor Friso die door Abdel werd weggestoken, maar zijn schot miste kracht. Daarna een goede corner van Melvin Hempenius die door Joris goed werd ingekopt, maar de keeper reageerde adequaat. Na een kwartier moest LVV opnieuw noodgedwongen wisselen. Idris maakte een vreemde beweging waardoor het in zijn rug schoot en werd vervangen door Raymond Arnold. LVV bleef de overhand houden en opnieuw was Friso gevaarlijk maar hij kreeg de bal van dichtbij door een woud van spelers niet in het doel. Een vrije trap op een meter of 25 levert Ronan Meijer een mogelijkheid op, omdat hij tot nu toe altijd gescoord heeft tegen Renado neemt hij deze bal met iets teveel zelfvertrouwen en eindigt de bal in het vangnet. Even later opnieuw een goede kans waar Joris na een klutssituatie de bal goed inkopt, maar deze via de keeper en de lat terug het veld inkomt. Renado zet daar aan de andere kant een aantal corners en een schot tegenover dat naast gaat.Vlak voor rust de grootste mogelijkheid om de score te openen. Een prachtige pass van Abdel wordt door Melvin goed voorgezet waar Joris de bal knalhard op de lat ramt. 0-0 bij rust.

Na de rust begint LVV opnieuw goed. Nu wordt de bal na een goede aanval over links opnieuw voorgezet door Melvin en deze keer kan Friso Boschloo de bal bij de tweede paal binnentikken. 1-0 Renado moet nu in de achtervolging en gaat meer drukken. Dit levert wel een paar speldenprikjes op, maar geen echte kansen. Ook omdat de achterste linie de rangen netjes gesloten houdt. Joris pakt met een echte Joristackle een mooi kaartje, waarna de wedstrijd even wat harder wordt. Renado blijft drukken en dat levert ruimte op voor de voorwaartsen van LVV. Joris speelt zich een keer subliem vrij maar is te wild in zijn afronding. Met nog een kwartier te gaan wordt Roin vervangen door Patrick Rutkens, die sinds lange tijd zijn rentree maakt. Een onderschepping van hem levert Joris een vrije doortocht op richting de keeper van Renado. Op de foto is te zien dat teamgenoten Jeffrey en Ronan Meijer deze kans al als een doelpunt telden. Echter stuit de bal bij de afronding net een beetje op en vliegt deze bal metershoog in het vangnet. Daarna meteen een grote kans voor Renado in de tegenstoot maar deze wordt eveneens overgeknald. Friesland komt nu niet meer onder de druk uit, maar het is wel een heel zuur moment dat de tegengoals alsnog valt. Een voorzet wordt bij de tweede goal teruggekopt. De eerste inzet wordt nog door Jeffrey van de lijn gehaald, maar de tweede inzet gaat via hem en de paal alsnog de goal in. Renado krijgt hierdoor nieuwe krachten en maakt nu aanspraak op de overwinning maar deze komt er niet meer. 

LVV Friesland heeft kansen genoeg gehad om de wedstrijd in het slot te gooien, maar krijgt uiteindelijk het deksel op de neus. Man of the match is Dennis Spijkstra die een heel knappe wedstrijd speelt als gelegenheids centrale verdediger. Beide ploegen staat op 4 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande zondag mag LVV richting Bakkeveen. Tot dan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!