LVV Friesland bekert verder! - LVV Friesland

LVV Friesland bekert verder!

DTD 1 (zon)

1 - 3

Friesland 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 18

Datum

17 september 2023 14:00

Scheidsrechter

B. Oord

Accommodatie

Sportpark DTD
Martenawei 6
9056PE
KOARNJUM
tel. 058-2573323

Door een 1-3 overwinning op DTD in Jelsum is LVV Friesland voor het eerst in jaren weer eens door in de beker! Na de overwinningen op teams in de lager spelende klasses, was dit de krachtmeting voor de beslissing in de poule. Een gelijkopgaande wedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor de geel blauwe formatie.

De voorbereiding op een wedstrijd tegen DTD begint vaak al op vrijdag met een bepaald plaatje in de groepsapp over een man op een fiets. Vervolgens haken daar mensen op aan. Door de regen was er echter wat gesteggel over of LVV FIETSland dit keer wel door ging. Slechts één echte strijder trotseerde de regen en kwam geheel in regenjack keurig op tijd aan en had ook nog eens tijd om een rijdend interview te geven met een voorspellende gave.

LVV Friesland begon in dezelfde formatie en met grotendeels dezelfde spelers als de voorgaande wedstrijden en deze keer was er een goed gevulde bank met drie gretige spelers die van een blessure terugkwamen. Het veldje lag er picobello bij en de lichte regenbuitjes vooraf maakten dat het ook nog eens heerlijk gleed. LVV begon slapperig aan de wedstrijd, waardoor DTD in de beginfase de overhand had. Een schot uit de tweede lijn werd door keeper Dijkstra goed verwerkt, waarna hij precies in de voeten van een DTD speler viel. Zo'n beetje iedereen telde de 1-0 al, maar dat was buiten Dijkstra gerekend die met een geweldige dubbelsafe de 0 op het scorebord hield.  Beide ploegen wilden van achteruit voetballen en dat werd veelvuldig ook goed tot uiting gebracht. Eén van deze aanvallen begon bij LVV op rechtsachter waarna het spel richting de linkerflank verplaatst werd. Daar was Idris opgestoomd en hij gaf de bal bij de eerste paal voor, waar deze door Jordi met een mooie voetbeweging binnengetikt werd. 0-1! LVV had nu het betere van het spel en de controle omdat de middenvelders heel gedisciplineerd speelden en er relatief makkelijk balbezit gehouden werd. Jordi werd een keer goed diep gestuurd, maar had net een aanname te veel nodig en zijn schot werd geblokt. DTD zette het op een gegeven moment om, waardoor het spelbeeld weer een beetje kantelde. Eén van de middenvelders kreeg de bal op een metertje of 25 en besloot uit te halen. De bal werd nog getoucheerd door de keeper maar vloog uiteindelijk in de bovenhoek. Hierna had LVV een slordige fase met veel balverlies en was er druk van DTD. Een glijpartij alla Steven Gerrard zorgde vlak voor rust voor een grote kans voor DTD maar opnieuw was Dijkstra een uitstekende sta-in-de-weg. 

Na de thee begon DTD opnieuw iets beter. Zij moesten winnen wilden ze doorgaan en dat lieten ze merken. Echter stond het bij LVV Friesland in verdedigend opzicht uitstekend en waren er nauwelijks echt gevaarlijke momenten in de eigen 16. Met name de beide backs Mark en Idris zorgden dat er nauwelijks iets doorkwam aan de zijkanten. Opbouwend kwam er steeds een middenvelder vrij en werd steeds gemakkelijker de vrije man gevonden. Een goede aanval door het centrum via Brandt, Jeffrey en Friso werd een schotkans voor laatsgenoemde, maar hij schoot naast. Halverwege de wedstrijd verliet de goed spelende Hans het veld voor Melvin. DTD ging meer drukken waardoor Dijkstra voor het eerst een lange bal moest spelen. Hiervan was de verdediging van DTD zo in de war dat de bal pardoes over alles en iedereen heen stuiterde. Friso rekende op dit foutje en schoot de bal onberispelijk in de goal. 1-2! Niet lang daarna een mooie steekbal van Brandt op Friso die net te lang tijd nodig had, waardoor de verdediger er goed tussenzat. DTD moest natuurlijk nog meer komen en ze stuurden meerdere spelers naar voren. Het betekende voor LVV alle hens aan dek en als zelfs Rutkens (2x!) ballen gaat wegkoppen, weet je dat de verdediging niet nog een goal gaat toestaan. Door de druk kwam er voor LVV  meer ruimte. Friso had inmiddels kramp in beide benen en werd vervangen door Dennis. Jordi had eveneens veel werk verzet en werd gewisseld voor Roin. Met dit nieuwe elan kwamen er meer kansen voor LVV. Een dieptebal van Mella op Roin stuiterde onverwacht waardoor de kans weg was. Niet veel later stuurde Jeffrey Roin weg, deze was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig opzij ware het niet dat er niemand van LVV Roin had kunnen bijhouden waardoor ook deze kans in rook op ging. Ook Mella kreeg nog een klein kansje maar punterde op de paal. DTD probeerde de gelijkmaker te forceren en haalde daarvoor alles uit de kast. Zelfs hett scorebord werd hierbij betrokken want deze bleef op 83 min steken. De ruimtes werden uiteindelijk zo groot en een uitbraak van LVV bezegelde het lot van de wedstrijd. Jeffrey die de hele tijd naar eigen zeggen twee slagers in de nek had gehad, was eindelijk vrij gelaten hij stuurde dennis diep die de bal perfect teruglegde op eerstgenoemde. Jeffrey als een echte spits liet deze kans niet liggen en schoot de bal kiezelhard in de verre kruising. 1-3 beslissing in de wedstrijd en einde oefening voor het scorebord dat inmiddels uitgevallen was (of de score niet kon verdragen). 

Met deze overwinning op een competitiegenoot heeft LVV Frieslan een uitstekende voorbereiding gedraaid en gaat men met goede moed richting de eerste competitiewedstrijd. Volgende week speelt men in Sint Nyk tegen Renado. Vorig jaar werd daar een 2-4 voorsprong uit handen gegeven. Dit jaar is er een kans op revanche.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!