LVV Friesland boekt zakelijke overwinning op Blauwhuis - LVV Friesland

LVV Friesland boekt zakelijke overwinning op Blauwhuis

Blauwhuis 1 (zon)

0 - 4

Friesland 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 18

Datum

10 september 2023 14:00

Scheidsrechter

M.T. Koning

Accommodatie

Sportpark Blauwhuis
Gerben Rijpmastrjitte 6
8615LJ
BLAUWHUIS
tel. 0515-579770

LVV Friesland heeft ook de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. In tropische omstandigheden boekte men een zakelijke 0-4 overwinning op Blauwhuis. Volgende zal de wedstrijd tegen DTD uitmaken wie er veder mag bekeren.

Na een mooie toeristische route langs prachtige dorpjes als exmorra, arkum, jonkerhuizen en Tjerkwerd, kwam men uiteindelijk aan in Blauwhuis. Daar werd meteen duidelijk dat de plaatsnaam dan wel BLAUWhuis was, de gastheren speelden overduidelijk in het Groen Wit. Voor de autisten in ons team meteen al een eerste tik. Vervolgens bleek dat we de warming-up ook nog eens op het trainingsveld moesten doen. Tik nummer 2. Als laatste was het 30+ graden en was er geen plekje schaduw te vinden.. Tik nummer 3.
schapenveld.jpg

Deze ietwat rommelige voorbereiding ten spijt, trok de blauwgele formatie, vandaag gestoken in het zwart (want uittenue??) wel direct ten strijde. Geen opstelling hier benoemd om de tegenstander van volgende week in het ongewisse te laten. Men was, zoals wel vaker dit seizoen, messcherp in de openingsfase. Een dribbel van 70 meter en een prachtige steekbal van Jordi stelde Friso in staat direct de score te openen. Een droomstart! LVV liet de bal kundig en rustig rondgaan en zocht op deze manier naar de opening. Een aantal keer was men iets te slordig, waardoor de gastheren zowaar het doel van Dijkstra mochten bewonderen. Echt grote mogelijkheden kreeg de ploeg echter niet. Friesland wel en scoorde ook 2 keer in korte tijd, maar beide doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel. Na een half uur spelen een mooie combinatie tussen Brandt en Jeffrey die door eerstgenoemde keurig werd afgemaakt. Ondertussen was Dennis zo ondersteboven van de individuele bespreking die hij in warming-up had gehad, dat hij niet verder kon en moest de al half gebleseerde Roin eerder dan gedacht het veld in. Om zijn verwondingen nog wat te vergroten kreeg hij direct twee ziekhuisballen te verwerken. De tijd kabbelde voort en af en toe zette LVV aan en strooiden Ronan, Brandt en Friso met mooie passes. Twee van deze passes van Friso werden echter niet door de ontvanger op waarde geschat, waardoor de kans al in de kiem gesmoord werd nog voordat deze ontstond.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet. LVV was veruit de bovenliggende partij en Blauwhuis probeerde het compact te houden. Een combinatie over rechts via Mark en Jeffrey werd door Roin op een preseteerblaadje voorgelegd waar Friso met zijn linker de bal kon intikken. Overmand door de hitte werden de verdedigers van LVV hoe langer de wedstrijd vorderde hoe slordiger, waardoor er een aantal penibele situaties onststonden, maar dezen konden niet door de gastheren worden afgemaakt. Het baltempo zakte steeds verder, maar vlak voor tijd was er nog een oprisping van LVV. Friso ging de 12 aan met Rutkens kon ongehinderd opstomen tot de 16 meter van de tegenstander en besloot de bal maar een ram te geven. Deze vloog keurig in de linkerhoek en de hattrick was een feit. Op een aantal schoonheidsfoutjes na is de verdediging niet echt getest vandaag en was men blij met opnieuw 0. Voorin was er helaas geen goal voor onze veel scorende spits. Dank voor Karim dat hij mee wilde en ook veel dank aan assistent scheidsrechter en broertje van Dijkstra voor zijn bijdrage aan deze wedstrijd. Volgende week de beslissing in de poule in Jelsum tegen DTD. Tot dan

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!