Datum

6 oktober 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Na een weekje rust mochten de strijders van Jo12 weer aan de slag. Dit keer reisde men af naar Surhuisterveen om daar aan te treden tegen de Feanstars. De spelers van de tegenstander waren allemaal minimaal een kop groter en daar was LVV Friesland in de beginfase een beetje door geïntimideerd. Na 10 minuten kwam men echter beter in de wedstrijd en lobde Thomas de bal over de verdediging richting de vrijstaande Lisanne, die de keeper op haar weg vond. De Feanstars kwamen daarna vaker op de helft van LVV Friesland en ondanks dat vooral Yannick B de verdediging zeer goed leidde kwam de thuisploeg op 1-0. Hierna voorkwam keeper Lyon met een paar goede reddingen een grotere achterstand. Friesland combineerde er een aantal keer fraai doorheen vooral via Thomas en Tijs die elkaar deze wedstrijd makkelijk konden vinden. Ze werden geholpen door het baken van rust op het middenveld Sara. Ze speelt dit seizoen voor het eerst mee, maar staat op het middenveld altijd op de goede plek en zorgt er met haar goede passing ook nog eens voor dat LVV geregeld aan aanvallen toekwam. Sara probeerde het een keer van afstand maar vond eveneens de keeper op haar weg. Beide back van LVV Kyran en Yanniek B vochten verwoede duels uit met hun directe tegenstanders en lieten hen niet in hun eigen spel komen. De Feanstars bleven echter de bovenliggende partij en raakten alluminium of keeper Lyon op hun weg. Toch liep men voor rust uit naar 3-0. Na rust hetzelfde spelbeeld. Feanstars iets sterker, maar Friesland gevaarlijk in de counter. Eén van deze counters werd bekroond met een zeer verdiend doelpunt. Spits Jorik die op alles liep, legde de bal goed naar rechtsmid Tijs die met een steekpass de diepgaande Thomas bediende. Hij bleef heel rustig 1 op 1 met de keeper en schoof de bal in de goal. 3-1. De onvermoeibare Tijs bleef opstomen over de rechterkan en had een aantal gevaarlijke voorzetten in huis die helaas door Lisanne of Jorik niet tot doelpunt gepromoveerd konden worden. Friesland kreeg in deze fase een aantal goede kansen 1 op 1 op de keeper, maar beloonde zichzelf niet door meer te scoren. Aan de andere kant stond de verdediging nog steeds stevig, maar kon keeper Lyon niet voorkomen dat er nog 2 doelpunten ingingen. Uiteindelijk werd het 5-1 voor de Feanstars.Een hele verbetering ten opzichte van twee weken geleden. De inzet, de stabiele verdediging en een aantal mooie aanvallen die Friesland vandaag op de mat legde, stemt de trainer in ieder geval tot tevredenheid. Dit biedt een mooie basis richting de rest van het seizoen.