Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

LVV Friesland heeft de laatste thuiswedstrijd in een drieluik van Drachten verloren. Met name in de eerste helft waren de gasten duidelijk de bovenliggende partij en dat drukten ze ook uit in de score. In de tweede helft kon LVV Friesland iets beter gelijke tred houden, zonder dat het echt heel dicht in de buurt kwam van een resultaat.

Belofte maakt schuld en daarom kwam een Drachstster namens een van hun sponsoren twee kratjes bier overhandigen aan de selectie van LVV Friesland. Immers door het goede resultaat van LVV versus Gorredijk, was Drachten periodekampioen. Na deze overhandiging ging de blik natuurlijk op de wedstrijd want beide ploegen wilden opnieuw 3 punten aan hun totaal toevoegen. LVV Friesland begon ondanks dat het de 3 wedstrijd in 1 week tijd was met veel vertrouwde namen. Ook Jordi Pruiksma stond aan de aftrap. Niet dat dat nou heel bijzonder is want dat gebeurt wel vaker. Echter de positie waar hij zijn opwachting mocht maken was volledig nieuw, want hij had nog nooit op rechtsback gespeeld.

Het leek wel of een aantal spelers de flesjes in de kratjes direct soldaat hadden gemaakt, want de beginfase van LVV Friesland was uitermate zwak te noemen. Met name in balbezit was het behelpen en hierdoor kreeg Drachten alle tijd en ruimte om de ene na de andere aanvalsgolf op te zetten richting het vijandige doel van Patrick Dijkstra. Het ging bij de gasten echter regelmatig nog mis in de eindpass en daardoor bleven hele grote kansen nog uit. LVV kwam amper van de eigen helft en probeerde wel hoog druk te zetten, maar daar kwam het eigenlijk nooit echt aan toe. Na een aantal waarschuwingsschoten was het na een minuut of 20 raak. Een bal over de linkerkant van LVV Friesland werd matig uitverdedigd en de rechtsbuiten ging het met het leer aan de haal. Hij dribbelde naar binnen en haalde verwoestend uit van een metertje of 25. LVV Friesland werd hierna ietsjepietsje vaster aan de bal en kwam tot een tam schotje van Friso Boschloo en wat andere afstandspogingen van Melvin Hempenius en Jeffrey Meijer. Drachten bleef echter de bovenliggende partij en probeerde via de steekbal op de flanken de verdediging van LVV Friesland te slachten. Eén van deze ballen werd laag voorgegeven en fantastisch door Patrick Rutkens over het eigen doel weggewerkt. LVV Friesland hoopte de rust zonder verdere schade te halen om het dan om te zetten, maar dit lukte helaas niet. Opnieuw een fout in de opbouw van LVV stelde de aanvallers van Drachten in staat om het simpel uit te spelen en de 0-2 aan te tekenen.

In de rust werd het omgezet door trainer Tobias Sandner. LVV ging hoger staan en in een 4-3-3 formatie om toch nog wat van de wedstrijd te maken. Het kon iets makkelijker gelijke tred te houden met de tegenstander en er kwamen zowaar wat kleine kansjes voor LVV. Intussen heeft laatste man Patrick Rutkens een formidabel plannetje gesmeed. Hij geeft bij trainer Tobias aan dat hij wel verder kan in de hoop dat hij in het verdere verloop van de wedstrijd ergens een geel kaartje in ontvangst mag nemen. Zover komt het echter niet, want nog geen minuut of wat later, krijgt Rutkens rust van de trainer en is hij er komende zondag gewoon bij. Jordi verhuist naar de linksback en Dennis Spijkstra komt op rechtsback. Mark de Boer komt centraal achterin en mag meteen in de achtervolging op een rush van de linksbuiten, waarbij deze akelig op de knie van de keeper belandt en met een bloedneus het veld verlaat. Niet veel later is het ook 0-3 geworden. Een corner van de gasten wordt goed ingedraaid en bij de eerste paal binnengekopt. LVV Friesland speelt een verloren wedstrijd, maar geeft niet op en komt vaker op de helft van Drachten. De keeper pakt een hoge bal maar half, torpedeert Jordi en dit geeft Mella de mogelijkheid om op een leeg doel uit te halen. Echter is zijn schot te zacht en kan de bal makkelijk weggewerkt worden. Niet veel later is het Jordi die een goede voorzet van links in huis heeft. Deze valt precies tussen keeper en verdediging en daar is nummer 10 Friso Boschloo die de bal vakkundig door de benen van de keeper in het doel deponeert. De dominantie die Drachten in de eerste helft op de mat legde is er niet meer. Een van de ingevallen spitsen denkt een kunststukje op te voeren. Hij wipt de bal over een verdediger heen en besluit vanaf 35 meter via een lobje de keeper te passeren. Vanaf het moment dat de bal van zijn voet vertrekt, weten de verdedigers genoeg. De bal stuitert precies 16 meter naast de goal en de spits van dienst wordt op twee geniepige lachjes getrakteerd. LVV probeert de tegenstander helemaal aan het wankelen te brengen en komt tot een aantal gevaarlijke voorzetten en standaardsituaties. Echter zijn er geen 100% kansen meer te noteren aan beide kanten en komt de overwinning voor de uitploeg niet meer in de problemen. Na de wedstrijd wordt de bos bloemen uitgereikt aan de enige foutloze selectiespeler Xander Homsma die s 'avonds dus een garantie heeft op een extra verzetje.

Een zware week voor LVV Friesland wordt besloten met een verliespartij. Volgende week moet men aan de bak tegen DTD. Deze ploeg staat op een voor hen onbekend lage plaats. In de beker gingen de punten mee in de tas naar Leeuwarden. Dat is nu opnieuw de bedoeling tot dan.