vv Oerterp 1 – lvv Friesland 1 eindstand 2-1

13 december 2015 14:00

Accommodatie

Onbekend

We hebben er zin in. Maar vandaag blijkt iets naders tegen te zitten….

Keeper Patrick Dijkstra staat in het doel en ook Jordi begint in de basis. Tobias is wissel en vat dit sportief op met de zin: “Succes trainers, ik hoop dat jullie keuze goed uitpakt!”

Patrick wordt meteen op de proef gesteld en weet een vrije trap schitterend uit de kruising te boksen. Vlak daarna krijgt Jordi een schop in zijn gezicht met een bloedneus tot gevolg.

We lijken de slag vooral op het middenveld te verliezen. Choeko krijgt in de 25e minuut een gele kaart. Het zal niet de eerste kaart van deze middag blijken……

Ik laat me eigenlijk nooit uit over scheidsrechters. Zij maken fouten, spelers maken fouten. That’s it!  Een scheidsrechter hoort een wedstrijd te leiden waarbij de twee teams de hoofdrolspelers zijn. Vandaag is dat anders…… Het lijkt wel een aflevering van – In de Hoofdrol -. Bij elke vrije trap de afstand 9 meter in stapjes maken, bij elke vrije bal zelf even de bal op de juiste plek willen leggen, gele kaarten trekken waar je het ook even mondeling af kan doen. Johan Derksen windt zich weleens op over dergelijke leidsmannen. Zij kunnen niet “in de geest van de wedstrijd” fluiten……

Terug naar waar het werkelijk om gaat. De wedstrijd. Oerterp heeft een goed elftal, waarbij Hijlkema en Dijk positief opvallen. Oerterp is de bovenliggende partij maar weet vooralsnog niet tot scoren te komen. In de 44e minuut belandt de bal op de paal. In de rebound wordt 1-0 gescoord door Lars Boonstra. Grensrechter Wim, die vandaag de onderbroek eens niet binnenste buiten draagt, vlagt voor buitenspel. Scheidsrechter van Ittersum keurt de goal goed. Tegenslag vlak voor rust.

Tweede helft. Friesland neemt meer initiatief en lijkt de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 57e minuut komt Ray voor Dennis in het veld.  Even later wordt een dubieuze vrije trap aan Oerterp toegekend. Hieruit ontstaat een mooi 1-2tje en de 2-0 wordt gescoord, opnieuw is het Lars Boonstra. In de 65e weet doelman Patrick opnieuw fantastisch te redden. Dan gaat Jordi eruit en komt Tobias erin. In de 69e krijgt Friesland een vrije trap. Patrick Rutkens reageert attent en tikt de 2-1 binnen. Joris is bliksemafleider en heeft vandaag geen reële scoringskans gehad.

In de 72e volgt een prachtige solo van een Oerterper langs drie man en nummer vier, Edwin, vloert de speler. Edwin krijgt direct rood!  Met 10 man verder…..

Strijdlust is er altijd wel!!! In de 83e komt Patrick Zijlstra nog voor Marten. Aanvoerder Jeffrey, doorgaans de rust zelve, windt zich ontzettend op over de leiding…. Ik snap het wel! Thom, die naar is gegaan, kopt nog eens schuin naast. Oerterp counter nog een paar keer gevaarlijk maar Frank houdt het achter behoorlijk dicht. Friesland speelt met 10 man alles of niets. Patrick Z schiet in de “dying seconds” nog over.

Het wordt helaas niks! Verlies 2-1, Friesland 5 kaarten (4 geel, 1 rood) en Oerterp 2 gele kaarten, een koude gehaktbal voor de scheids en een oliebol (uit)kraam die te dicht bij het veld staat ……… Doet niets af aan de prestatie van Oerterp trouwens.

Supporters van Friesland, wederom bedankt voor jullie aanwezigheid. Klasse!!