Hansen, M

Accommodatie

Onbekend

LVV Friesland speelt vandaag promotie/degradatie voetbal tegen 4e klasser Renado. Het is voor de lvv zeer belangrijk om zich te handhaven in de 3e klasse. Gelukkig beschikt trainer Lammert Meijer eindelijk weer over een fitte selectie. Dit betekent de volgende basiselementen: doel Ronald van der Molen, Achter Frank, Thom, Patrick Rutkens, Edwin de Vries, midden Jordi, Jeffrey, Marten, Jan Roelof "Choeko", Voor Joris en Edwin Hoekstra. Omdat het 1 team, 1 gedachte is zit de bank vol met betrokken spelers, Patrick Zijlstra, Rutger, Dennis, Raymond, Loya en Nanne.
De wedstrijd wordt geleid door het volgende aangestelde trio: scheidsrechter Hansen met assistenten
De wedstrijd is nog maar net begonnen als een gewaagde terugspeelbal van Edwin de V voor gevaar zorgt. Het wordt gelukkig rustig opgelost. Vroeg in de wedstrijd leveren cornets van zowel Renado als LVV niets op. nadat Edwin de V op de punt zestien is neer gehaald, schiet Joris de vrije trap over het doel van Renado? Thom heeft nog een geweldig afstandsschot maar helaas spat deze uiteen op de lat.
In de 16e minuut volgt een mooie aanval over meerdere schijven waarbij Edwin H een voortreffelijke eindpass geeft op Joris? Joris lijkt te ver naar links uit te wijken maar knalt de bal onberispelijk in de verre hoek. 1-0!
Marten krijgt een tik op de knie en ik moet met de wonderspons het veld in. Vaste verzorger Max heeft immers al een griep van vier weken....
in de 25e minuut weet keeper Ronald met een fantastische redding de aansluitingstreffer te voorkomen? Joris schiet zijn tweede vrije trap nog maar eens over en Edwin H pikt een foute terugspeelbal op, die de Renado goalie op zijn beurt van zijn schoen pikt.
In de 44e minuut schiet Frank als een torpedo achter een onmogelijk haalbare diepe bal aan. Frank weet de bal te halen, zet voor en nadat de bal licht getoucheerd wordt zeilt deze bij de tweede paal in het doel. 2-0!
Frank springt over de boarding en alsof hij zijn eigen publiek is, applaudisseert hij voor zichzelf.
Dit is een mooi moment zo kort voor rust.
Het valt na rust te verwachten dat Renado fel terug wil komen. maar good old Jordi Heins stuurt met een lepe pass Frank de diepte in. Onze rechtsback vliegt alleen op de doelman af. ik verwacht een schot op de doelman of iets dergelijks maar mijn mond valt open als frank in de loop de bal beheerst over de doelman stift....... 3-0! sportpark Nijlan ontploft.... Weer op een psychologisch perfect moment een doelpunt.
Joris versiert even later een corner. Ik zeg:"slim". "Dat is het wel, maar issie niet," antwoord Raymond.
Choeko neemt de corner, Thom kopt in, rebound, Thom schiet in, weer rebound. Dan vindt aanvoerder Jeffrey het welletjes en knalt, onderkant lat, de 4-0 binnen in de 50e minuut.
Marten ondervindt te veel last van de knie en wordt vervangen door Rutger. Patrick R (go Gadget go) verdedigt nog eens met een mooi hakballetje uit. Choeko weet, na mooie passjes, Joris nog twee keer in stelling te brengen maar de doelman brengt redding. Ook de voorzet van Joris op Choeko en diens inzet daarna wordt gekeerd. In de 75e krijgt Johan Potma, na 2x geel, rood. Hij moet eraf en onze Joris mag eraf. Patrick Z komt erin. LVV heeft veel met krachten gesmeten. Edwin H heeft een marathon gelopen en Frank krijgt tot twee keer toe lichte kramp verschijnselen. In de 82e komt Dennis erin voor Choeko. Het voetbal is dan inmiddels een stuk minder. Na het eindsignaal staat er een mooie 4-0 op het scorebord.
Ik ben als verzorger mentaal kapot en fysiek gesloopt. Zelden zo vaak het veld in gerend voor een blessure behandeling. maar wat doe ik het graag!!!!
Man of the Match vandaag...... Frank Jan Stelpstra.
We hebben een goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd van volgende week gelegd.