Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

LVV Friesland en Trynwalden hebben afgelopen zondag geremiseerd. Het was een wedsrijd waarbij beide ploegen één helft de bovenliggende partij waren en waar uiteindelijk in beide kampen geleefd kan worden met een puntendeling.

LVV Friesland had donderdagavond gespeeld en verloren van Mildam. Men wilde een goede reactie geven op dit verlies. In de eerdere ontmoeting met Trynwalden werd er nipt met 2-1 gewonnen en met name de dynamische middenvelders waren toen een probleem. LVV Friesland trad aan met Patrick Dijkstra, Maarten van der Wal, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Raymond Arnold, Ronan Meijer, Mark Jalvingh (75 Melvin Snippe), Brandt Schaap, Roin Dalstra (64, Serge van der Flier), Friso Boschloo & Melvin Hempenius. Jan Roelof Nijboer was sinds lange tijd weer mee als wissel.

Op het prachtige kunstgrasveld begon Trynwalden beter aan de wedstrijd. Door de 4-4-2 formatie waarin de thuisploeg aantrad wist de verdediging van LVV niet of er doorgestapt moest worden en kwam het middenveld met regelmaat een mannetje te kort. LVV Friesland probeerde te voetballen en dat lukte soms aardig, maar behoudens een groot aantal corners en vrije trappen kwam men niet echt tot een uitgespeelde kans in de beginfase. Aan de andere kant waren er eveneens veel corners, maar ook daaruit werd niet gescoord. Na een minuut of 20 kwam de thuisploeg op voorsprong. De aanvoerder draaide goed weg, kapte 2 man uit en schoot de bal onberispelijk in de lange hoek. Hierna was LVV de weg even kwijt en kwam Trynwalden er een paar keer goed uit. Patrick Dijkstra kreeg de bal twee keer tegen zich aangeschoten en ook viel een corner bijna bij de eerste paal binnen. Aan de andere kant kreeg LVV Friesland ook een goede kans doordat een voorzet van Melvin Hempenius goed door Brandt Schaap werd teruggelegd. Daar raakte Roin Dalstra helaas voor LVV de bal voordat Mark Jalvingh hem binnen kon lopen. Ook Maarten van der Wal was een keer gevaarlijk bij een corner maar de timing klopte net niet.

Na rust zette Friesland het iets om. Raymond Arnold ging door naar het middenveld waardoor men de grip op dit middenveld kreeg en kon houden. Dit leidde niet meteen tot grote kansen, maar de tweede ballen werden gewonnen en het spel werd iets makkelijker tussen beide kanten verlegd. Na een goede aanval van Trynwalden was het Patrick Dijkstra die de ploeg in de wedstrijd hield met een goede redding. Hierna was LVV de bovenliggende partij. Opnieuw scoorde men uit een standaardsituatie. Dit keer werd de bal in eerste instantie gesmoord, maar in tweede instantie ontstond er een goede kans voor Friso Boschloo, die zijn inzet nog van de lijn gehaald zag worden, maar daarna was het voor Thom van der Meer een koud kunstje om alsnog binnen te tikken. Hierna kwam Serge erin voor Roin Dalstra die moegestreden was, maar ondanks de mindere fysieke gesteldheid trots mag zijn op zijn prestatie vandaag. Serge bracht met een aantal acties nieuw gevaar en bij één van die actie viel de bal perfect op de 16 meter, waar Brandt Schaap het leer met uiterste precisie in de hoek schoot. Opnieuw 1-2 voor tegen Trynwalden. Dit keer kon de voorsprong echter niet vastgehouden worden. Een goede aanval belandde bij de rechtsbuiten van Trynwalden die naar binnenkwam en opnieuw in de lange hoek binnenschoot. Melvin Snippe kwam erin en had meteen een prachtige bal in huis op Friso Boschloo die zijn wippertje net naast de paal zag belandden. In de laatste minuut nog een mogelijk penaltymoment in de 16 van Trynwalden maar de scheids wilde er niet aan en blies na 93 minuten voor het einde.

Uiteindelijk een terecht gelijkspel, waarbij Trynwalden de eerste helft beter was en LVV de tweede. De derde helft werd echter overtuigend gewonnen door de mannen uit Leeuwarden, want de tegenstander was ongeveer direct na de wedstrijd totaal verdwenen. Volgende week een apart affiche voor trainer Kerkhof die het tegen z'n volgende club Akkrum opneemt. Na de wedstrijd live muziek van zangeres en vrouw van de trainer Hermina Kerkhof. Tot dan