Accommodatie

Onbekend

Om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Harlingen. “Om 12.00 uur verzamelen bij lvv Friesland”, aldus besloten door Lammert in de groepsapp. Lekker op tijd, denk ik. Gaan we met de boot of suh?? Afijn, we zijn mooi op tijd en leidster Maaike vindt het ritje zo leuk dat ze zelfs tijd vindt om nog even terug te rijden naar Leeuwarden om de thuistenues op te halen. Harlingen wordt getraind door onze goede bekende Duco Mulder. Het team staat onderaan omdat er nogal wat personele wijzigingen zijn. Voor vandaag heeft Duco toch twee oud gedienden teruggehaald. Maakt niet uit want er mag van onderschatting geen sprake zijn! Nooit!

De opstelling: Doel Ronald, Achter “Tino”, Thom, Edwin Cinsje, Frank. Midden Mark, Jeffrey “el Capitano”, “Choeko”, Sebastian en voorin Bastiaan en Joris. Wissels: Patrick D, Edwin H, Loya en Nanne “nog leuke wiefkes hier?” Jordi is vandaag WEER afwezig. Schijnt nu via Tinder in Barcelona (na eerst Qatar) te zijn beland. Jordi is hiermee onze enige “International”. Jordi “speelt” wat af over de grens! De bespreking van Lammert is kort en bondig (kost hem moeite). “Niet teveel naar voren lopen, Sebastian, jij mag ook graag lopen.” “Ja, in het trappenhuus van de Antillenflat,” zeg ik.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer M.T. Koning. Hij laat de wedstrijd later beginnen omdat een doelnet niet goed vastzit. Tsja, we binne in Harlingen nou. Die ouwe seunen dachten seker dat ze een visnet te drogen hingen…… Het duurt even voordat de wedstrijd op gang komt. Na acht minuten is de eerste kans voor Thom. Zijn kopbal treft geen doel. Er volgen een paar hoge voorzetten van Frank, maar bij de tweede paal is er niemand om af te ronden. Na een corner wordt Thom’s kopbal (alweer hij) van de lijn gehaald. Na 21 minuten gaat het eerste schot van Harlingen naast. Mark laat vanaf links een voorzet los. Choeko kan er niet bij. Bastiaan kopt voor en Choeko knalt hard in het zijnet. Friesland is de eerste helft sterker maar weet niet te scoren. Keeper Ronald plukt, bij een corner, de bal beheerst uit de lucht. In de 40e mag ik het veld in om een kuitspier van “Tino” te behandelen. Mijn kennersoog en jarenlange ervaring maken meteen een feilloze analyse. Het ziet er niet goed uit. “Ik loop het er wel uut”, zegt “Tino”. Wat ist oek een karakter jonge niet!? Rust 0 – 0!!!

“Tino” heeft het er inderdaad uitgelopen. Naar de kleedkamer welteverstaan. Teveel last en Edwin H, die net een lezing van 45 minuten heeft gegeven, komt erin.  Al na zes minuten verspeelt Edwin Cinsje de bal en Harlingen krijgt tot drie keer toe de mogelijkheid om te scoren. Met kunst en vliegwerk wordt de bal weggewerkt. Harlingen tapt nu uit een ander vaatje en komt sterk uit het vooronder de tweede helft. Toch komt Friesland op voorsprong. Bastiaan legt na 56 minuten af op Mark, die met een gekraakt schot de 0 – 1 binnen knalt. Er volgen twee voorzetten van Frank, maar Choeko en Joris weten niet te scoren. Een voorzet van Jeffrey belandt op het  beugeltje van Bastiaan. In de 70e!!! krijgt doelman Ronald een plakje kaas voor tijdrekken! In de 70e minuut nota bene…. Beetje een smetje. Ik zeg daarom; “een schimmelkaasje”. Ronald “Molen” ranselt nog een vrije trap uit het doel met een geweldige zweefduik. Choeko is moe gespeeld en wordt vervangen door Loya die “op de brommer” naar de linksback mag. Edwin H gaat nu op “tien”. Sebastian legt met een fraaie lange bal, de bal panklaar op de skedel van Edwin H. Hij knikt over….

Harlingen dringt aan. Krijgt nog twee gevaarlijke vrije trappen achter elkaar. Ronald weet met een hand weg te boksen. Het scorebord geeft 90 minuten aan als Nanne nog invalt voor Sebastian. Hij pakt meteen een plakje jong belegen voor vasthouden. Oh ja, Joris…. Joris is er ook nog. In de blessuretijd wordt hij ten onrechte afgevlagd voor buitenspel en na, een voorzet van Frank, schiet hij diep in blessuretijd naast. Jeffrey maakt het nog spannend door een bal achteruit de zestien in te koppen. Gelukkig schiet Harlingen naast. Dan valt het eindsignaal. De winst is binnen. Bastiaan is kapot. Hij heeft “gesleurd” en 13 vrije trappen meegekregen omdat hij veel werd gekielhaald. Harlingen heeft wel een punt verdiend op basis van de tweede helft, maar Man of the Match keeper Ronald heeft ons er in mijn ogen , met enkele cruciale reddingen, doorheen gesleept. Wij nemen graag de 3 punten mee naar Liwwadden. We hebben nu 8 gespeeld en 22 punten!!! Dat is al 1 punt meer dan vorig jaar het hele seizoen!! En….. nog steeds trotse koploper! Aanstaande zaterdagavond spelen we uit tegen nummer 4 Franeker. Kom onze jongens steunen!!!