Mientewei 2 A
8401AA
GORREDIJK
tel. 0513-462369

LVV Friesland heeft afgelopen dik klopt gekregen van Gorredijk. Het werd maar liefst 7-1 voor de thuisploeg.

LVV Friesland mocht afreizen richting Gorredijk, waar drie jaar eerder nog met 1-4 werd gewonnen. Beide selecties waren ten opzichte van die wedstrijd behoorlijk veranderd. Vlak voor de wedstrijd kreeg trainer Wiebren Kerkhof te horen dat Melvin Hempenius niet mee kon doen en in de warming-up bleek dat ook Mark Jalvingh niet fit genoeg was. Daarnaast was het voor keeper Xander Homsma een heugelijke dag want hij stond voor zijn basisdebuut als keeper. De trainer had opnieuw goede inlichtingen ingewonnen, maar deze bleken aan dovemansoren gericht. Friesland begon met Xander Homsma op goal, Hans Brandes, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Melvin Snippe achtering. Op het midden Maarten van der Wal, Ronan Meijer en Brandt Schaap. Voorin Dennis Spijkstra, Friso Boschloo en Roin Dalstra. Op wissel vandaag Jan Roelof Nijboer en Serge van der Flier.

Binnen 1 minuut stond LVV Friesland al 1-0 achter. De linkerspits gaf een voorzet op de geheel vrijstaande spits die hem feilloos binnenkopte. 4 minuten later lag de bal alweer in het Frieslander doel. Dit keer werd een corner via een melee van mensen binnengewerkt. Weer 6 minuten later was het al 3-0 waarbij een klutsbal van dichtbij werd binnengeschoten. Gorredijk overrompelde Friesland volledig en omdat Friesland het niet voor elkaar kreeg om de bal 3 keer naar dezelfde kleur over te spelen was deze wedstrijd in feite na een kwartier al in het voordeel van Gorredijk beslist. Gorredijk bleef de rangen gesloten houden en elke bal naar voren was zo ongeveer gevaarlijk. Trainer Wiebren besloot al na 25 minuten in te grijpen en bracht Serge voor Hans om te proberen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte niet echt. LVV Friesland kwam nauwlijks tot een fatsoenlijke aanval en werd ook niet echt gevaarlijk via standaardsituaties. 5 minuten voor rust maakte Gorredijk de vierde van de middag en werd er dus met een 4-0 gerust.

Dit keer geen donderspeech aangezien het al een verloren middag was. Proberen om nog wat van de wedstrijd te maken was het devies. In de tweede helft begon men beter dan de eerste, maar nog steeds werd men amper gevaarlijk en bleef Gorredijk als het wilde zelf wel ontzettend gevaarlijk. Ronan had het constant aan de stok met de scheidsrechter en kreeg in een van deze discussies een gele kaart. Gorredijk kwam op 5-0 na een penalty en geel voor Jeffrey Meijer, waarna LVV iets terugdeed via een mooie steekbal van Maarten van der Wal die knap werd binnen getikt door Roin Dalstra. Hierna scoorde Gorredijk nog 2 keer, maar had het ook de 10 aan kunnen tikken, want Jeffrey Meijer haalde nog twee keer de bal van de lijn en ook keeper Xander Homsma greep nog een aantal keren goed in. In de laatste 10 minuten besloot LVV Friesland om de bal achterin rond te tikken om de score niet nog verder op te laten lopen en vond Gorredijk het heel terecht wel best.

Een complete offday van iedereen en een uitstekend Gorredijk zorgde voor deze dikke nederlaag. Ondanks de nederlaag staat men nog steeds 3e maar is het veld enorm in elkaar gekropen. Volgende week kans op revanche. Dan mag men uit naar Akkrum.