v.v. Drachten 1 - L.v.v. Friesland 1 (1-1)

Scheidsrechter

Wind, W. de

Accommodatie

Onbekend

Zondag 29 januari 2017 De eerste wedstrijd na de wedstrijd na de winterstop. Hoe staan we ervoor? Frank en Choeko zijn nog geblesseerd, Patrick Zijl komt terug van een blessure. Op de bank vandaag Nanne Koster, Sebastian Westerhof, Patrick Zijlstra en Patrick Dijkstra. Basiself vandaag: doel Molen, achter Tino, Thom, Edwin Cinsje, Edwin Hoekstra, midden Jordi, Jeffrey, Bastiaan, Mark en voorin Joris en Nick Veenstra.

Ik raak in gesprek met de Statler en Waldorf van Drachten. Voor het verslag kest beter naar ons luustere, zegt Sebastian. Ik miste kennelijk een grappige opmerking maar weet nu wel dat Statler 75 jaar is en de Bereloop op Terschelling nog loopt.... Van Sebastian weet ik dat hij alleen voor een Berehap loopt.

Ik moet opletten want in de 4e gaat Molen naast de bal en Vredevoort schiet gelukkig voorlangs. Nanne: "Dat was een onbegrepen bal van Hoekstra." Dijkstra:"Hij begreep um selluf oek niet!" Joris schiet vervolgens uit stand net naast. Trainer Lammert staat op uit de dug out. "Hou die plek even vast." Vier paar handen schieten naar het stoeltje...... Mark neemt een corner en Nick knikt over. "Iets lager Nick", roept Hoekstra. "Kopbal van Nick(s)", hoor ik vanaf de bank. Vervolgens plukt Molen een hoge voorzet met 1 hand uit de lucht. Stensdorf: "Die plukt hij "handig." En over Jordi:"Hij is wel goed, die ouwe."

De wedstrijd gaat aardig gelijk op waarbij Friesland toch iets de bovenliggende partij is. Iets meer kansjes ook. Jeffrey besluit te storen. Lammert:"Jeff je moet geen druk zetten met teveel ruimte achter je!" Jeffrey, die graag meteen zijn visie geeft antwoord:"Daar kwam ik wat te laat achter inderdaad." Een mooie combinatie via Jordi en Nick eindigt bij Bastiaan, die naast schiet. Joris krijgt, na een eerdere waarschuwing voor praten, een plakje belegen van scheidsrechter De Wind. De Wind begint op te steken. Jordi controleert de bal mooi onder de voet en drukt af. Helaas de doelman redt. Rust!

De tweede helft is nog maar net begonnen als Bastiaan onderuit wordt gehaald (een keer of 15 vanmiddag). De vrije trap wordt door Joris over geschoten. Lammert: "De bal mag wel eens op goal hoor." Supporter Rutkens:"Liever in de goal." In de 56e wordt Bastiaan weer neergehaald. Nick neemt nu plaats achter de bal en schiet de bal beheerst en laag langs de muur in het doel. 0-1. Nick zijn eerste competitie doelpunt is een feit!

Martijn is niet fit en wordt in de 60e gewisseld voor Nanne. In de 70e gaat Nick eraf voor Zijl. Drachten moet nu komen en er volgen een paar hachelijke momentjes en meer overtredingen. Toch vindt De Wind het niet nodig om daarvoor geel te geven. De Wind trekt aan. Bij een aanval van Drachten wordt terecht voor buitenspel gevlagd. De Wind negeert het signaal en beslist tot een corner. Keeper Molen wijst de scheidsrechter op dit besluit en krijgt een plak belegen voor zijn kiezen. En vervolgens een tweede plak omdat hij het eens was..... Edammer rood tot gevolg!! Reserve doelman Patrick komt erin en sneu genoeg moet Zijl er daardoor ook af.

Het einde van de wedstrijd nadert en Friesland moet met 10 man stand houden. De Wind heeft Friesland De Wind uit de zeilen genomen en Drachten De Wind in de rug gegeven. Drachten zet nu alles op alles voor de gelijkmaker. Patrick Dijkstra zweeft nog een bal uit de bovenhoek. Thom, Cinsje en iedereen vecht voor wat ze waard zijn. De Wind trekt niet alleen aan maar ook vele minuten bij in de blessuretijd. En dan in de 99e minuut valt alsnog de 1-1 door Kuperus. Vlak na de aftrap fluit De Wind af. En dan nog gaat De Wind niet liggen wanneer aanvoerder Jeffrey in gesprek met hem gaat, krijgen zowel Jeffrey als Hoekstra nog eens plakjes belegen. De balans: Friesland 5 gele kaarten en Drachten 1. Totaal 6 kaarten voor praten.......

Ik wil alleen dit nog kwijt: Voetballers maken fouten, scheidsrechters maken fouten. Een goede scheidsrechter fluit namelijk op inzicht en waarneming en niet uit macht en re-actief!