v.v. Heerde 1 - L.v.v. Friesland 1 (1-0)

Scheidsrechter

Smeenge, P.

Accommodatie

Onbekend

Donderdag 25 mei 2017 Heerdevaartsdag. Na thuis 1 – 1 te hebben gespeeld staat nu de uitwedstrijd op het programma. Met de bus naar Heerde. De bus vol met vertrouwen en trouwe supporters.  Frank is geschorst, Bastiaan geblesseerd. Opstelling: Doel; Molen, Achter; Loya, Thom, Edwin Cinsje, Martijn Tino, Midden; Nanne, Jeffrey, Edwin H, Jan Roelof Choeko, Voor; Nick en Joris. Bank; Jordi, Sebastian, Patrick Zijl, Mark en Patrick D.

De bedoelingen van Heerde zijn duidelijk. Er wordt meteen druk gezet. Er worden twee schoten geblokt, onder andere door de wokkels van Jeffrey. LVV blijft overeind en na 15 minuten komt LVV wat meer aan de bal zonder echt kansen te creëren. Nick wordt een keer in stelling gebracht maar wordt helaas afgevlagd voor buitenspel. Een vrije trap van Heerde vliegt gevaarlijk voorlangs. Een vrije trap van Thom wordt door Nick te zacht ingeschoten om gevaarlijk te kunnen zijn.

Het is erg warm en er volgt halverwege de eerste helft een drinkpauze.  Nick geeft een mooie crosspass op Joris, maar de doelman redt ten koste van een corner. De scrimmage die daarop volgt levert alleen een nieuwe corner op. Cinsje zet voor, zonder succes. Het spel golft op en neer.  Daan Nijmeijer ontvangt geel na een overtreding op Tino. Op slag van rust pakt Joris nog een plakje kaas. Heerde is wel een huilie-huilie ploeg. Elk fysiek contact wordt vergezeld met een schreeuw. Dit om de scheidsrechter te beïnvloeden. We gaan rusten met 0 – 0.

De tweede helft begint zonder Tino. Last van de knie. Mark komt erin. Meteen krijgt Heerde een levensgrote kans. Good old Molen verricht een fantastische redding.  LVV zet hier een mooie aanval tegenover. Choeko geeft een prachtig passje met buitenkantje rechts op Joris. Zijn inzet wordt gered. Via de paal tot corner die niets oplevert. 67e minuut, Jordi komt erin voor Nick. Choeko schuift door naar de spitspositie. Weer verricht Molen een prima redding.

Een aanval via Jeffrey en Mark resulteert in een schot van Choeko. Naast! Lammert schreeuwt nog maar eens een aanwijzing naar Joris. “Joris, je moet diagonaal!” Joris kijkt vragend naar de zijlijn want hij hoort: Joris, je moet anaal!” Vervolgens geeft Jeffrey de bal aan Joris. Joris zet goed diagonaal voor en brengt Choeko in stelling. De bal wordt, vlak voordat Choeko in kan tikken, succesvol verdedigd. Dit was DE kans! Ook Heerde krijgt DE kans, alleen struikelt de speler (van vermoeidheid?) over zijn eigen benen op het moment dat hij voor open doel staat. Jordi stelt Nanne in de gelegenheid om uit te halen. Helaas voorlangs….

De scheidsrechter lijkt in zijn beslissingen steeds meer beïnvloed door de thuisploeg. Jordi geeft hem advies: “Scheids, doe nog maar een drinkpauze. Kun je zelf ook even bijkomen!” En dan gebeurt het toch….. Loya geeft een vrij stevige schouderduw en de tegenstander zeilt een metertje door de lucht. Vrije trap oordeelt de scheids. De vrije trap belandt in een scrimmage voor het doel van Molen en dan in de 90e minuut soort Heerde de 1 – 0. Jordi ziet dat de bal met de hand is doorgetikt en reclameert bij de scheids. Hij en Jeffrey ontvangen een 2 voor de prijs van 1 aanbieding in plakjes kaas.

Zijl komt erin voor Choeko. Het is nu alle ballen naar voren. In het slotoffensief gaat ook keeper Molen mee naar voren. Na 95 minuten fluit scheidsrechter Smeenge voor de laatste keer. Over en uit. Alhoewel, Loya krijgt hierna nog een rode Edammer omdat LVV toch even het ongenoegen wil uiten bij Smeenge… Adrenaline en emotie. Het hoort bij de sport. Loya zegt in de commotie alleen dat LVV rustig moet zijn omdat een scheids ook na de wedstrijd kaarten kan geven……  En dat doet Smeenge dan ook…..

Helaas stopt het hier voor LVV Friesland. Na twee wedstrijden in de nacompetitie kunnen we gerust stellen dat Heerde de gelukkigste is. In ogenschouw genomen dat onze aanvalslinie niet fit was hebben we prima gepresteerd. vv Heerde gefeliciteerd en succes in de 2e klasse (op het moment dat ik dit schrijf hebben ze in de 2e nacompetitie ronde met 1-3 bij Lemmer gewonnen).

De selectie van LVV is al snel over de teleurstelling heen. Op de terugreis wordt iedereen op persoonlijke wijze toegezongen. En waarom lang treuren?  Dit seizoen is immers boven verwachting verlopen: Na 40 jaar won LVV Friesland het Leeuwarder Kampioenschap, het werd Winterkampioen (periode gepakt) en kwam tot de halve finale van het Leeuwarder zaal toernooi. Deelname aan de nacompetitie was dan ook een welverdiend toetje!

De wedstrijd in Heerde betekent ook dat doelman Ronald van der Molen zijn laatste officiële wedstrijd voor LVV Friesland heeft gekeept! Fysiek ongemak zorgt ervoor dat Ronald moet stoppen! Hij was al geen trainingsbeest, “Trainen is voor talentlozen!”, maar nu komt er een definitief einde aan zijn keepersavonturen! Voortaan zal hij aan de zijlijn staan met het traditionele balletje mayo en peukje…. Ronald bedankt namens LVV Friesland voor je karakteristieke inzet!!!

Supporters, trainers, staf en spelers bedankt voor een geweldig seizoen en wellicht tot seizoen 2017/2018.