Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

Koploper Sint Anna was een maatje te groot voor LVV Friesland. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft werd het krachtsverschil duidelijk in de score uitgedruk 1-5.

Er was enig oponthoud voordat de wedstrijd eindelijk aan kon vangen, want de scheids die eigenlijk zou fluiten mocht niet fluiten?! Dus had de KNVB iemand anders aangetseld maar deze moest eerst nog uit een andere provincie komen. Hierdoor begonnen de ploegen maar liefst 3kwartier later dan de bedoeling was. Gelukkig was het mooi weer en hadden de beide ploegen genoeg tijd om de spieren los te maken. Friesland begon met de volgende namen Patrick Dijkstra, Maarten van der Wal (74. Melvin Snippe), Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Raymond Arnold, Ronan Meijer, Brandt Schaap, Mark Jalvingh (62. Joris Wubbeling), Melvin Hempenius, Friso Boschloo en Roin Dalstra.

LVV Friesland liet de bal aan Sint Anna trok zich terug op eigen helft en liet de Bildsters aan de bal. Deze deden daar aanvankelijk niet zo gek veel mee en omdat Friesland kort in de duels kwam, veroverde het veel ballen en kon het in de omschakeling gevaarlijk worden. Eén van deze aanvallen over rechts, viel op randje 16 heerlijk voor Ronan Meijer, die echter een ploeggenoot op zijn weg vond. Een andere aanval over rechts werd vliegensvlug geschoten door Friso maar deze wordt door de doelman over de lat getikt. Met name Mark Jalvingh zette een aantal keer goed druk op zijn directe tegenstander en zorgde op die manier dat LVV op de helft van Sint Anna in balbezit kwam, maar hele grote kansen kwamen hier niet uit voort. Aan de andere kant werd Sint Anna gaandeweg iets sterker, maar er moest een onzorgvuldigheid in de verdediging van LVV aan te pas komen eer, Sint Anna tot een echte kans kwam. Deze werd echter wel direct met een beetje geluk verzilverd. Vlak hierna een goede steekbal op de rappe linksbuiten, die de bal binnenliep maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. LVV Friesland bleef gedisciplineerd en uit een van de spelhervattingen kreeg het een grote kans. Mark Jalvingh sneed de vrije trap strak aan maar de kopbal van Thom van der Meer ging over het doel. Een paar minuten voor rust een klutsituatie in de 16 van LVV die gunstig valt voor Sint Anna waar de topscorer van de competitie de bal van een teamgenoot op een presenteerblaadje krijgt. In de kleedkamer overheerst een gevoel dat men qua spel niet hoeft onder te doen voor de koploper, maar men staat toch met 0-2 achter.

In de tweede helft lijkt het erop dat Sint Anna er een schepje boven op doet. LVV Friesland kan de discipline die men zo keurig hield in de eerste helft, in de tweede helft niet meer constant opbrengen, waardoor er ruimtes ontstaan voor de buitens van Sint Anna. Een zeer knappe actie van de centrale verdediger is niet te stuiten door LVV. Hij lanceert de linksbuiten die iedereen eruitloopt en de doorgelopen verdediger een niet te missen kans biedt. Even later balverlies op het middenveld en opnieuw een diepe bal die netjes wordt afgemaakt. Friesland gaat wisselen en brengt Joris Wubbeling, die een aantal knappe acties in huis heeft. Halverwege de tweede helft een goede aanval van LVV over rechts waar Melvin Hempenius de bal strak voorgeeft en deze door Friso Boschloo goed wordt binnengelopen. Gesterkt door dit doelpunt wordt LVV sterker. Niet veel later een heerlijke steekbal van Brandt Schaap op Friso Boschloo die de bal in de lange hoek probeert te krullen, maar niet genoeg in de hoek schiet. Een aantal keer wordt er in de laatste fase een verkeerde keuze gemaakt waardoor er niet tot een kans gekomen wordt. Sint Anna scoort nog eenmaal uit een hoekschop en LVV krijgt na een goeie voorzet van Roin Dalstra op opnieuw Thom van der Meer nog een levensgrote kans, maar deze wordt van dichtbij op de paal gekopt.

Uiteindelijk een terechte en ruime nederlaag. Sint Anna is inmiddels bijna kampioen en LVV mag nu paaszaterdag en paasmaandag twee keer optreden in 3 dagen. Eerst thuis tegen Geel Wit en dan uit naar Mildam. Tot dan