Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

LVV Friesland 1 heeft in de wedstrijd tegen Geel Wit op paaszaterdag een 0-1 achterstand in een 3-1 zege omgebogen. Het was al met al een verdiende overwinning, welke groter had kunnen uitvallen.

Friesland mag in twee dagen twee keer aantreden en vooraf werd het belang van de wedstrijd tegen Geel Wit aangehaald. Op de ranglijst stond er 1 ploeg tussen en het verschil in punten was slechts 2 voorafgaand aan de wedstrijd. Daarnaast was er aan de geweldige thuisreeks van LVV een abrupt einde gekomen en was het weer eens tijd om 3 punten bij te schrijven. In de wedstrijdbespreking werd er uiteraard nadruk gelegd op de topscorer bij de gasten, maar zoals wel vaker was deze samen met een andere teamgenoot niet aanwezig voor deze wedstrijd. LVV Friesland verwelkomde zowel Nanne Koster en Dennis Spijkstra terug bij de eerste selectie en begon met Patrick Dijkstra, Maarten van der Wal, Thom van der Meer, Jeffrey Meijer, Melvin Snippe, Ronan Meijer, Brandt Schaap, Mark Jalvingh (62. Melvin Hempenius), Roin Dalstra, Friso Boschloo & Joris Wubbeling (81 Dennis Spijkstra.

LVV Friesland begon sterk aan de wedstrijd. Al na een paar minuten kreeg de kleinste man van het veld aan Friesland zijde Roin Dalstra na goed voorbereidend werk van Joris Wubbeling een goede kopkans, maar hij zocht het doel te hoog. Niet veel later opnieuw een goede voorzet maar nu kreeg Joris Wubbeling de bal vanaf een kleine twee meter naast het doel in plaats van erin. Ook spits Friso Boschloo kreeg in deze fase een aantal mogelijkheden maar vond de keeper steeds net op zijn weg. Een goede steekbal van Brandt Schaap op Roin Dalstra was net te hard waardoor de keeper tussenbeide kon komen. Achterin had Friesland de zaken goed voor elkaar maar een moment van brillantine van de spelmaker van Geel Wit zorgde ervoor dat de spits een 1 op 1 kans kreeg en deze verzilverde hij. LVV ging nu nog meer drukken en kreeg nog een aantal goede kansen onder andere Jeffrey Meijer was er een keer dichtbij, maar de eindpass was een aantal keer onscherp of de bezetting voor de goal kon beter en ook de standaardsituaties werden niet goed genomen. Dus werd er gerust met een onverdiende 0-1 achterstand.

In de rust werd er gesproken over de vele kansen, maar ook dat er een schepje bovenop moest, omdat men in de duels en ook dat met name de standaardsituaties beter uitgevoerd moesten worden. Vlak na rust opnieuw een goede aanval van Friesland over rechts, waar Friso Boschloo Mark Jalvingh een niet te missen kans biedt, maar de laatste schiet te slap waardoor deze op de lijn kan worden gekeerd door de keeper. Deze groeit steeds verder in de wedstrijd, omdat hij steeds op de goede plek staat. De keeper Patrick Dijkstra aan de andere kant krijgt deze wedstrijd behoudens een aantal uittrappen weinig te doen, omdat de wedstrijd zich over het algemeen op de helft van Geel Wit afspeelt. Friesland blijft het proberen en brengt Melvin Hempenius als extra aanvallende impuls. Dit resulteert in een aantal goede voorzetten, maar nog steeds wil de bal er niet in. Een kwartier voor tijd wordt de bal na een afgeslagen corner ingespeeld op Maarten van der Wal die in de 16 wegdraait van zijn tegenstander en onderuit gehaald wordt. Penalty voor LVV en de kans om de wedstrijd eindelijk gelijk te trekken. De penalty wordt benut door Thom van der Meer. Nu is het verzet bij Geel Wit gebroken en krijgt LVV het gevoel van derop en derover. Enkele minuten later opnieuw een standaardsituatie. Een corner wordt fantastisch aangesneden door Melvin Hempenius en wordt binnengekopt door opnieuw Thom van der Meer. Weer enkele minuten later gooit Friso Boschloo de wedstrijd definitief in het slot. Opnieuw een standaardsituatie. Dit keer een vrijetrap die door een kluts op het hoofd van Friso Boschloo valt die de bal goed richting de verre hoek stuurt, waar deze binnenploft. De overwinning komt niet meer in gevaar en LVV Friesland schrijft 3 hele belangrijke punten bij. Hiermee neemt het voor even de leiding in de 3e periode en klimt het na de 5e plaats op de ranglijst.

Na de wedstrijd ontvangt Maarten van der Wal de bos bloemen voor man of the match. De 46uur hersteltijd gaat en deze wordt wijselijk benut door het merendeel van de selectie met drank en eten. Paasmaandag staat de volgende uitdaging klaar. Dan mag men de 0-1 nederlaag gaan proberen goed te maken in en tegen Mildam. Tot dan.